3 juni 2010

Among This All doet het zo

Afgelopen vrijdag, exact om 16u, liet Among This All de fraaie, ambitieuze clip van single Last Kiss Last Goodbye in première gaan op hun site:Zanger Aad Reinds vertelt over de weg naar de clippremière en legt het idee achter dag en tijdstip uit:

"Bij het vertrek, afgelopen zomer, van onze gitarist en tevens drijvende kracht achter onze liedjes besloten we een nieuwe koers te varen. Samen met manager Tim van Reyswoud planden we om een nieuwe EP uit te brengen, zodat we nog net een stukje clubseizoen mee konden pakken, om vervolgens in de zomer op wat festivals te spelen.

Doordat we ideeën ruim van tevoren uitdachten konden we professionals op allerlei gebieden zover krijgen ons te helpen. In de zoektocht naar een producer belandden we bij Christiaan Stijnen, verantwoordelijk voor het live geluid van Destine en producer van San Andreas' debuutalbum. Vooral van dat laatste waren we zeer onder de indruk. Samen met Chris gingen we aan de slag, tegelijkertijd kregen we vormgevingsbedrijf Pankra enthousiast om ons artwork te ontwerpen.

Als support van onze releaseparty vroegen we de legendarische, uit onze regio afkomstige, punkrock band SacredLife. Zij speelden 5 jaar geleden hun afscheidsshow en zegden een reünie toe bij onze EP-presentatie. Met extra support van upcoming band Chapter January resulteerde dat in een volle zaal en een te gekke sfeer rond de release van onze EP.

Naast de opnamen en releaseparty van onze EP schreven we een clipscript voor "Last Kiss Last Goodbye" en legden dit voor aan
Onno ‘t Hooft (cameraman) en Fleur van Helden (producent). Zij keerden ons script binnenstebuiten, voegden editor Dirk-Jan van den Aardweg toe aan het team en planden een datum voor de opnamen. Spannend, maar het script werd perfect vastgelegd en we besloten het resultaat op vrijdag 28 mei om 16u op onze site te zetten. Door middel van een countdown telden we af. Waarom? Vrijdagmiddag is hét moment dat veel scholieren in een roes het weekend in gaan. Perfect voor onze fans.

Additionele shows regelen ging lastiger. Positieve reacties op onze muziek en EP, maar niemand wilde ons aan het roster toevoegen. Tot februari van dit jaar: 1-30management zegde toe onze boekingen te willen verzorgen. Te laat voor de clubs en het festivalseizoen, ware het niet dat Flevo Festival ons boekte en we mochten spelen bij Bert van Lent op 3FM. Om de zomer toch vol te spelen bedachten we daarom een plan: de BedroomTour langs slaapkamers van onze jonge fans:"

Mooi compact verhaal, Aad. Complimenten voor de gelikte, professionele clip en veel succes met de slaapkamertour en jullie EP!

Geen opmerkingen: