7 oktober 2008

Daar gebeurde het

The Word host een briljante mash-up: met behulp van Google Earth kunnen lezers en bezoekers aangeven waar de cover van bepaalde albums is geschoten. Gaat dat zien. The Beach Boys' 'Holland' bijvoorbeeld:

Opnieuw bedankt Martijn.

2 opmerkingen:

Van Hooft zei

Kun je ook aandacht besteden aan metal? Of heeft Ed alles al samengevat in 2 minuten ;-)? http://attuworld.nl/muziek/eds-fcking-guide-of-metal.html

Unknown zei

Sh*t man, Ed legt het verdomd goed uit!

In een verleden werkte ik voor een zekere firma die zich specialiseerde in 2 uitersten: metal en Nederlandstalig repertoire van 'het volkse soort'. Denk Frans & Marianne. Fans van die 2 stijlen lijken op elkaar: ze klagen steen & been en voelen zich genegeerd wanneer hun favoriete artiest/muziek niet zicht- en hoorbaar is in mainstream media. Gebeurt dat plots wel (Frans gaat naar #1, Sepultura wordt gedraaid door Henk Westbroek) dan keert de harde kern zich van ze af onder het mom "Bah, [artiestennaam hier] is commercieel geworden!" Mijn stelling: metal en volks repertoire profiteren van het feit dat ze niet of nauwelijks gedraaid worden op mainstream media.