16 mei 2009

Promo op EHPO doe je zó (6): Barbarella

Het weekend levert nog 2 inzendingen op in deze serie, vandaag en morgen. De dubbeldikke zaterdag-editie is geschreven door Barbarella. Op Blogger ziet het er niet half zo strak uit als zij het zelf hebben vormgegeven, zie hier. De heren hebben het nog 'ver-Bloggerd', maar ik kreeg het er op de een of andere manier niet op. Vreemd. Dan maar zo. De inhoud is hetzelfde, nu als platte tekst op EHPO:

Barbarella is een rock band uit Nijmegen. De band bestaat sinds 2006 en presenteerde in 2008 zijn debuut EP: Neon City. De reacties zijn zeer positief:
  • Eric Corton draait Neon City op 3FM
  • Barbarella is geselecteerd voor de Popronde 2009
  • Musicmaker geeft Neon City 4 van 5 sterren (‘…verdomde lekker…’)
  • 3voor12 noemt de plaat 'lineaalstrak en moddervet'
  • LiveXS selecteert Barbarella in maart als Local Hero
  • Diverse buitenlandse blogs en sites besteden aandacht aan Barbarella en Neon City, zoals onder andere hier, hier, hier, hier, hier en hier
  • Tevens wordt de band in binnen- en buitenland op verschillende (online) radiostations gedraaid
  • Fret maakt Neon City 'Demo van de maand'
De CD, met artwork van de Italiaanse kunstenaar Adriano De Vincentiis, is (gratis) te downloaden via Mininova, Last FM en natuurlijk via Bandcamp en is inmiddels reeds vele duizenden malen gedownload.
De link met jaren ’60 en ’70 hardrock is overduidelijk. Maar invloeden uit de pop, punk, grunge en boven alles: stoner zijn aanwezig. Gooi Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Deep Purple, Guns ‘n’ Roses en Stone Temple Pilots in een blender en je krijgt een redelijk idee. 


Het is Modern Times Rock ‘n’ Roll: stevige rock in strakke songs. Luister en oordeel zelf.Meer weten?
 Kijk op WWW.BARBARELLA-ROCKS.COM 
voor live- en cd recensies, interviews, foto’s en muziek. Of mail Barbarella op info@barbarella-rocks.com.Natuurlijk is Barbarella ook te vinden op:
Last fm | Hyves | Myspace | Facebook.

Barbarella Live:

05/06/09: Merleyn - Nijmegen | 06/06/09: Elektra - Sliedrecht | 19/07/09: Dieksiepop - Haarle | 3e week juli: Affaire - Nijmegen | Najaar 2009: Popronde

Neon City review Fret Magazine 

januari 2009


Een strip, een film, een sekssymbool, een legendarisch frietkot in Amsterdam en waarschijnlijk ook nog wel een paar daarbuiten – maar een band die Barbarella heet, die hadden we nog niet. Maar nu dus dan toch!
En wat voor een.Een viertal uit Nijmegen dat met een mix van garagerock, glamrock, hardrock, poppunk, grunge, rock-’n-roll en vooral stoner aardig van leer trekt. Waar je bij stoner zoals gebruikelijk vooral aan langzame en meeslepende loodzware riffs denkt, gebruikt Barbarella die riffs voortvarend en in een stevig opgevoerd tempo. De metalen hamer-logica van de stoner wordt hier ingezet voor een hoger doel dan alleen maar het martelen met verzengende, bloedhete gitaaraf-ranselingen, namelijk het maken van een perfect liedje. Wat dat betreft zit Barbarella meer in de richting van pop dan gebruikelijk en dat is dan ook gelijk hun grote kracht. Niet dat de nummers aan intensiteit inboeten, maar de combinatie van stonerrock met puntige, afgeronde songs werkt verfrissend en verslavend. Het gaspedaal wordt daarbij ook nog eens flink ingetrapt waardoor energieke rock-’n-roll het geheel wat extra vaart geeft.Echte muziekliefhebbers zijn ze waarschijnlijk, die mannen van Barbarella, want ze kennen hun klassiekers en voegen aan de enorme lijst invloeden die in hun eigen muziek doorklinken ook nog eens psychedelica en punk toe. En daar destilleren ze dus hun eigen brouwsel uit dat ze ‘echte moderne tijd rock-’n-roll’ noemen. Daar is elk woord van waar.door: Arjan van Sorg

Dank, heren van Barbarella! Morgen Cloud Nine Echo. Tot dan.

4 opmerkingen:

Paul zei

Kijk dit zijn pas 'best practices' ben zelf met online marketing bezig voor the Woodwards. Kijken of ik het ook red tot 'promo op ehpo doe je zo'

cheers

Unknown zei

Dan heb je dit neem ik aan goed gelezen, Paul?

Paul zei

zo mijn grijze brei heeft weer wat te verwerken, heel interessant stuk. Er zijn al wat aanpassingen gemaakt, youtube channels zijn er en de website is aangepast. Deze vrijdag ga ik mijn verdere online plan bespreken met Ton Groen (ik loop stage bij White mountain). Bandcamp, last.fm en andere gratis muziekaanbieders komen zeker ter sprake.
Bedankt voor het stuk, hier heb ik echt ontzettend veel aan!

Unknown zei

Check ook de andere posts in mijn Grote Prijs-serie, Paul. Lijkt me uiterst nuttig voor je stage. Veel succes!