1 februari 2013

Perfect Vrijdagmiddag Disco 10! 10! 10! 10! 10! (door @atease uiteraard)

"10, 10, 10, 10, 10...". Deel 10 alweer van je vrijmibo-opkalefaterende laatste loodjes voor het weekeinde-verlichtende-fuck die track was ik vergeten-herinnerende Vrijdagmiddag Disco, brought to you by Adriaan Pels. En Adriaan schreef ook nog eens een begeleidende tekst, beterder! Prettig weekend alvast!

HIERRR moet je zijn, Spotify-gewijs.
Jacco Gardner - Clear The Air
Best wel spannend zo'n release. Hangt al maanden in de lucht. Al aandacht van Pitchfork tot NME, van The Guardian tot Les Inrocks. Nog 1 week en dan ligt-ie in de winkels. Toch wel heel erg trots. Clear The Air!

Buzzcocks - Ever Fallen In Love
Had ik tot op heden heel die Buzzcocks nog niet voorbij laten komen. Op de 10e vrijdagmiddagdisco dan. Om Buzzcocks te vieren: Ever Fallen In Love (You Shouldn't Have).

Beck - Gamma Ray
Beck kwam daarentegen al eerder voorbij. Welverdiend ook. Deze is van Modern Guilt. Wat was-ie chagrijnig op die tour. Mocht dat het motto zijn geweest van die plaat, staat ie in de vrijdagmiddagdisco om te pesten. WEEKEND!

The Flirts - Passion
Meer disco krijg je 'm niet deze editie. Bobby Orlando is The Flirts. Hoewel de overige bandleden achternaamloos door het leven gingen. Toch een mooi lijstje: Andrea, Hope, Holly, Sandy, Rebecca, Pamela, Linda Jo, Elizabeth, Tricia, Christina, Geri, Debby en Christie.

Lefties Soul Connection - Organ Donor
DJ Shadow coveren is weinigen gegeven. De mannen van Lefties Soul Connection hebben vier linkerhanden, maar dit is dan toch wel mooi gelukt.

William Shatner - Common People
Ok, nog een cover. Maar door niemand minder dan Captain Kirk die Pulp onder handen neemt. Samen met Joe Jackson en geproduceerd door Ben Folds. Hier live in actie.

Hoooded Fang - Vacationnation
Net als William Shatner, komt Hoooded Fang uit Canada. Of zoals ze het zelf noemen: Vacationnation.

The Beat - Can't Used To Losing You
The Beat of The English Beat die nu weer touren met The Paul Collins Beat. Snapt u het nog? Anyway, een sklassieker (zo lame heeft u de woordgrappen nog niet gehad deze week).

Suburban Kids With Biblical Names - Seems To Be On My Mind
Ze komen uit Zweden die Suburban Kids With Biblical Names. Vernoemd naar een liedje van Silver Jews. Ze heten dus gewoon Peter en Johan.

traumahelikopter - Kids
Nu we toch aan het namedroppen zijn. Mark en Daan komen uit Groningen Noord. Samen met Eindhovenaar Roel heet het traumahelikopter met een kleine t. Binnenkort in het grote Klokgebouw. Kom af!

Chain and The Gang - Certain Kind Of Trash
De meest gedraaide plaat op Excelsior HQ is toch wel In Cool Blood van Chain and The Gang. Ian Svenonius onze held. En van Niels Post kregen we allemaal zijn Supernatural Strategies for Making a Rock 'n' Roll Group als Kerstcadeau. Onze nieuwe bijbel.

Small Faces - Shake
Voordat ze simpelweg Faces werden, The Small Faces. Wederom een cover. Dat dan weer wel. Sam Cooke's Shake.

Cate Le Bon - Falcon Eyed
Cate Le Bon komt uit Wales en zong eerst ook in het Welsh. Zo heet haar eerste EP Edrych yn Ceffyl Benthyg, want niets meer en niets minder betekent dan Een Gegeven Paard Niet In De Bek Kijken. Echt waar. Dus alsjeblieft, van haar laatste plaat: Falcon Eyed. Graag gedaan.

Ty Segall - So Alone
De koning van de Fuzz bracht in een jaar tijd 3 platen uit en kwam deze maand nog met een nieuwe band aanzetten: Fuzz. Uit op dat fijne Trouble in Mind.

Los Dug Dug's - Eclipse
Voordat de leden van een Mexicaanse schoolband aan een roadtrip begonnen heetten ze nog Xippos Rock. Aan het eind van de reis was het Los Dug Dug's en waren ze de eersten die liedjes van The Beatles in Mexico speelden. Eclipse schreven ze zelf. Voor het eerst gehoord op onze *ahum* 'roadtrip' naar Lowlands.

Dr. Feelgood - She Does It Right
De single na Roxette, She Does It Right. Feels good.

Temples - Shelter Song
Nog zo'n plaat waar we met smart op zitten te wachten. We moeten het al een tijdje doen met Shelter Song en da's voorwaar geen straf. Staan op Best Kept Secret, hun 'Prisms' hoor je in de trailer:


Wang Chung - Everybody Have Fun Tonight
Veel sixties en 21-eeuwse sixties deze keer. Dus op het nippertje nog wat eighties jeugdsentiment: Everybody Have Fun Tonight. De videoclip geregiseerd door Godley & Creme werd van de tv gehouden omdat de epileptici onder ons van de bank zouden glijden.

Bleached - Next Stop
Jaaaa! Hij komt! Eindelijk, de langspeler van Bleached. Searching Through The Past stond al eerder in de vrijdagmiddagdisco. Hier Next Stop. Snel meer.

Scram C Baby - King Bolo
Tot slot, de helden van Scram C Baby. Deze is voor Marit en John Cees, die samen net een nieuwe Scram C Baby op de wereld hebben gezet. Plop!

In de bonus: Niet op Spotify, niet op cd... Stop Stop van Anne Soldaat. En vanaf vandaag op tour bovendien. Download 'm hier:3 opmerkingen:

DJPJ zei

Zoals altijd weer superleuk. Is 't ie er ook als download?

Unknown zei

Nee jôh, downloaden is zó 2012!

DJPJ zei

Maar draait wel lekkerder in de auto in vergelijking tot Spotify :-)