16 maart 2011

Perfect Klub Radar @TivoliUtrecht (according to DJ Quasimodo)

Zaterdag 'geeft 't feest'. Klub Radar om precies te zijn, een tweemaandelijkse Klub-avond in Tivoli de Helling. Van 21u tot 04u uur schotelt Tivoli je een uitdagend palet van acts voor, want Klub Radar is altijd op zoek naar verrassende muzikale kleurencombinaties. En dat hoor je op deze Perfect. Line-up a.s. zaterdag: Woods (US), Tyevk (US), Motek (BE), Boef en de Gelogeerde Aap (NL) en Jazzsteppa (live, UK).

HIER die deluxe download,
HIER de Perfect in Spotify.

Enjoy!Trouw bezoeker en inmiddels vaste DJ Quasimodo heeft ter gelegenheid van de derde lustrumeditie van Klub Radar een Perfect samengesteld met 15 highlights. Deze Perfect geeft een mooi overzicht van de spannende nieuwe bands en artiesten die al in een vroeg stadium te zien waren op Klub Radar [verder lezen na de break]:

1. Crystal Castles feat. Robert Smith - Not In Love
Klub Radar schiet in september 2008 uit de startblokken met een killer line up met o.a. Bowerbirds en Friska Viljor. Absolute topper deze avond is de verwoestende electro van Crystal Castles.

2. zZz - Grip (nog steeds een briljante clip!)
Op de tweede editie steeg Nederlands eigen talent zZz boven 3 internationale bands uit.

3. The Tallest Man On Earth - Pistol Dreams
De 'grootste' act op een Klub Radar tot nu toe gaf een ijzersterk optreden voor een kleine groep muisstille fans. Toen nog in een kleine intieme setting te zien.

4. Hudson Mohawke - Rising 5
Hudson Mohawke creëerde op Klub Radar #4 een spannend nieuw geluid, dubstep meets g-funk.

5. Sleepy Sun - Sleepy Son
Klub Radar #5 was er weer een uit het boekje met sublieme meligheid van The Mae Shi en een zuigende disco set van Pilooski. Topper was hier de westcoast psychedelica door begin twintigers Sleepy Sun.

6. The Strange Boys - Be Brave
Nog een stel broekies met een 60's sound, hoewel The Strange Boys het deze zwoele zomeravond niet konden waarmaken.

7. Pulled Apart by Horses - High Five, Swan Dive, Nose Dive
De meestbesproken band Dananananaykroyd werd volslagen van het podium geveegd door de post hardcore van Pulled Apart by Horses.

8. Wild Beasts - All The King's Men
Deze keer een Klub Radar op LeGuessWho? met o.a. Megafaun, The Dodos en een nachtelijke set van Crystal Fighters en Wild Beasts als het ideale rythmische en melodische middelpunt.

9. Slugabled - Quantum Leap
Klub Radar #9 wordt afgesloten met dubstep en cyberfunk door de Britse producers Loops Haunt en Slugabled, prikkelend en dansbaar.

10. Nosaj Thing - Coat of Arms
Dit is een van de edities die ik heb gemist, maar de hiphop geïnjecteerd met electronica en klassiek van Nosaj Thing kan niet stuk, zelfs niet met een gecrashte laptop.

11. Prdctv - Metropolis (Dan Le Sac remix)
Ook deze heb ik overgeslagen, dus opnieuw een persoonlijke favoriet: ijzersterke remix van de hand van Dan Le Sac (die van Scroobius Pip).

12. Palmbomen - Moonchildren
Palmbomen is een electropop producer met een internationale sound voor wie Nederland al snel te klein gaat zijn. Zei daar iemand chillwave?

13. Smith Westerns - Weekend
Smith Westerns vallen op de LeGuessWho? zaterdag in voor Field Music. Brengen doodleuk een van de topalbums van begin dit jaar uit.

14. Wolf People - One by One from Dorney Reach
Zeer meeslepende psychedelica, hoogtepunt van Klub Radar #14.

15. Woods - Rain On
Een tikje vreemd, maar spannend en toegankelijk, zo laat Klub Radar zich het best omschrijven. Woods opent op zaterdag 19 maart om 21u, dus kom op tijd!

Facebook-event van Klub Radar 15 HIER,
complete Klub Radar Spotify playlist HIER.

Geen opmerkingen: