20 juni 2012

Schatgraven in #Spotify (1) - Third Eye Blind

De eerste van een onregelmatige serie, te gebruiken voor dagelijkse bloggers die het ook even niet meer weten: Spotify doorvlooien op 1 Gouden Tip, vergeten artiest of onterecht over-het-hoofd-gezien album. Directe inspiratie is onderstaande mash-up die Michiel Veenstra tweette en draaide, 2 briljante popsingles slim op elkaar gestapeld:
 

Reden om vandaag die daverende debuutplaat van Third Eye Blind naar boven te toveren in Spotify. Prima FM-rock, hun doorbraak in '97. Dat succes werd nooit meer geëvenaard, zeker niet buiten Amerika. Terecht, want veel soeps was het niet meer hierna. Dit debuutalbum werd ook min of meer genegeerd in Europa; met moeite trok de band de bovenzaal van Paradiso vol. Niet helemaal verwonderlijk met dat typische, semi-alternatieve US gitaargeluid, maar op voorwaarde dat je track 7 t/m 10 skipt (op cd zou dat 1 mooie, goed geplaatste kras zijn ;-) houd je van Third Eye Blind een album met 10 ijzersterke popsongs over. Zouden meer bands moeten doen, stoppen na 10 tracks... Semi-Charmed Life en How's It Going To Be zijn de niet te ontkennen radiohits, Jumper en Narcolepsy de beste nummers en de plaat eindigt opvallend genoeg met 4 (!) fraaie (bijna-)ballads op rij, waarvan The Background mijn favoriet is. Enjoy!

3 opmerkingen:

Guuzbourg zei

Beste mashup EVER blifjt toch http://www.youtube.com/watch?v=ShPPbT3svAw

Unknown zei

True. En deze.

Anoniem zei

Dat zijn de bekendste, maar er zijn wel leukere...

Radiohead vs. Dave Brubeck Quartet: http://www.youtube.com/watch?v=TYa7furgQsA&feature=BFa&list=FL71DO5bqoq91Tui5iIY79_g

Beatles vs. Kraftwerk:
http://www.youtube.com/watch?v=38SHb6hfOJg&feature=BFa&list=FL71DO5bqoq91Tui5iIY79_g

MIA vs. New Order:
http://www.youtube.com/watch?v=buOBteVY2LI&feature=BFa&list=FL71DO5bqoq91Tui5iIY79_g