10 mei 2010

In plaats van een hoezenpoes (24)

EHPO gaat vanmiddag op zoek naar andere kunst én lekker eten. Daarom een dag of 4 een vervolg op een eerder gestarte serie, ditmaal met 2 hoofdpersonen. Morgen 'Arthur Adam doet het zo', woensdag om 16u de prachtige Perfect Hemelvaart 1 + 2 en op Hemelvaartsdag nog een leuke Twitter-strip.

First up is John Squire, de briljante gitarist van de legendarische Stone Roses, zo'n band met een niet-te-overtreffen-Klassiek-debuutalbum (in de volksmond ook wel 'molensteen' genoemd). Squire en zijn baggy maatjes gingen ten onder aan coke en een overdadig budget voor de opvolger, die daarom 5 jaar op zich liet wachten maar helemaal niet zo'n slechte plaat is als iedereen je wil doen geloven! Dat kwam pas toen hij The Seahorses oprichtte... Voor die fout revancheert hij zich nu met fraaie covers voor een jubileumserie van Penguin Books. Niet zo gek, want ook als doorgesnoven gitarist was hij verantwoordelijk voor alle hoezen van The Stone Roses (de overduidelijke inspiratiebron). Vandaag deel 1 uit een serie:

Vanmiddag deel 2.

2 opmerkingen:

Kees zei

#lost&found: Jethro Tull - Thick as Brick
King Crimson - in the court of...
Blue Note hoezen
ECM hoezen
e.v.a.

Niek zei

even een middagje naar Rome voor Carravagio? Schijnt erg goede tentoonstelling te zijn. Ik zou heel graag meegaan als ik het niet zo druk had met andere kunst.