30 juli 2012

Schatgraven in #Spotify (15) - Pet Shop Boys

Het is vakantie, ook op EHPO. Daarom een serie korte muzikale blogposts om de zomer te vieren. Dagelijks, stipt om half 10, trek ik een oud, nieuw, bekend of onbekend maar niet minder goed album uit Spotify naar boven, vertel er kort iets over en wijs je tot slot op de beste nummers (al gaat het doorgaans om platen die wat mij betreft voor het grootste deel uit AAA-materiaal bestaan). Zo start je je dag fris en vrolijk, met goede muziek. Vandaag een extraatje in de middag. Niet leuk, niet je smaak, hoor ik het verkeerd? Morgen een nieuwe! De gehele serie klik je aan met tag schatgraven in Spotify.

Wat was de soundtrack van mijn zomervakantie in 1988, daar naast dat zwembad in Oostenrijk?
Wie? Pet Shop Boys
Welke? Actually
Wanneer? 1987
Wat? Briljante synthpop, heerlijk onderkoeld gezongen.
Waarom? Omdat de 2 Pet Shop Boys hun volstrekt affe popliedjes in heerlijke jaren '80 synths verpakten (Shep Pettibone, anyone?) en daar jarenlang veel te weinig waardering voor kregen. 'Commerciële troep'. Ja ja. Schrijf ze maar 'ns, die joekels van Hits! En nog 25 redenen (de eerste 4 hadden volstaan).
Woogtepunten? Natuurlijk het klassieke duet dat Dusty Springfield uit de mottenballen viste, What Have I Done to Deserve This? Rent is misschien wel het beste nummer dat de PSB ooit opnamen, maar daarnaast staan er nog 8 hits op Actually, waaronder It's a Sin, Shopping, Heart en One More Chance.
HIER op Spotify. Enjoy, tot morgen! Dan ook 2 per dag?

Geen opmerkingen: