19 juli 2012

Schatgraven in #Spotify (3) - Dusty Springfield

Het is vakantie, ook op EHPO. Daarom een serie korte muzikale blogposts om de zomer door te komen te vieren. Dagelijks, stipt om half 10, trek ik een oud, nieuw, bekend of onbekend maar niet minder goed album uit Spotify naar boven, vertel er kort iets over en wijs je op de beste nummers (al gaat het doorgaans om platen die wat mij betreft voor het grootste deel uit AAA-materiaal bestaan). Zo start je je dag fris en vrolijk, met goede muziek. Vandaag niet je smaak, niet leuk of zit ik mis? Morgen een nieuwe! De gehele serie klik je aan met tag schatgraven in Spotify.

Om te beginnen niks minder dan een stonecold classic. Wees gerust, er komen ook recentere, meer en minder obscure albums en artiesten voorbij:
Wie? Dusty Springfield (Wiki)
Welke? Dusty in Memphis (Wiki)
Wanneer? 1969
Wat? Het beste album van de beste zangeres allertijden
Waarom? Soul is prachtige muziek, maar leverde buiten What's Going On en Stevie Wonders werk uit de jaren '70 relatief weinig klassieke albums op. Monumentale songs, klassieke singles, zangers en zangeressen, maar albums die van begin tot eind boeien zijn op de vingers van twee handen te tellen. Vooruit, drie. Ook Dusty startte haar carrière als hitparade-zangeresje, wiens albums bestonden uit 2-3 hits en veel vullers. Zo niet Dusty in Memphis, haar Magnum Opus, de ideale zondagochtendplaat, ook op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, en simpelweg 1 van de beste albums ooit gemaakt.
Woogtepunten? Just A Little Lovin', So Much Love (lees waarom), Breakfast In Bed, I Can't Make It Alone
Geniet HIER op Spotify. Enjoy en tot morgen!

1 opmerking:

Casper zei

YES prachtig initiatief! En waar deze beter te beluisteren dan in West Memphis (aan de andere kant van de Mississippi).