2 november 2012

Perfect @AmsterdamFilmWk (according to @SizzerAmsterdam) - Spotify-only

Het draait bij deze Perfect om niets minder dan de magische vriendschap tussen je 2 favoriete kunstvormen: film én muziek. Samen. Vriend Film is gek genoeg meestal de bovenliggende partij, behalve bij de Videoclip. Dan ruleert meestal de muziek. Meestal, niet altijd. Maar als het écht goed is, dan vinden ze elkaar precies in het midden. Niet in de zin van een compromis, maar bij het optimum. Dan vliegt de scène vooruit, en de muziek vliegt mee. Dan leidt de muziek weer en volgt de film. Als bij een danspaar.

Iedereen kent de voorbeelden: Drive, Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Lost in Translation, Into The Wild etc. Sizzer Amsterdam nam de handschoen op en maakte een Perfect ter ere van Amsterdam Film Week: 20 iconische tracks die onlosmakelijk aan film verbonden zijn. Geen sinecure. Een beeldend verslag van de makers onder het artwork.

Sizzer maakte trouwens ook de muziek voor de trailer van de Amsterdam Film Week:


HIERRR Perfect Amsterdam Film Week in Spotify.

'5 November gaat de Amsterdam Film Week voor de tweede keer van start. Een week lang de Best Of van de afgelopen tijd nog één keer op het grote scherm. Het promotiefilmpje van de Amsterdam Film Week werd door Sizzer Amsterdam van muziek voorzien en ook op de locaties zal er door Sizzer Amsterdam gecureerde Best Of film muziek te horen zijn. Perfect Amsterdam Film Week is als het ware weer een Best Of van deze Best Of. Ook wel: Best Of kwadraat!

"Het was niet makkelijk", verzucht music researcher en talent scout Ruurt Staverman van Sizzer Amsterdam. Samen met music supervisor en business development director Marcel A. Wiebenga was hij verantwoordelijk voor de muziek onder het promofilmpje, de locatie playlist, als ook deze Perfect Amsterdam Film Week. "Er is zoveel om uit te kiezen dat het nagenoeg onmogelijk is dit in te dammen tot 20 nummers". De twee zijn uiteindelijk tot een compromis gekomen van persoonlijke voorkeuren uit het verleden,  waarbij obvious choices als Jaws en Rocky (Marcel mag zelf graag boksen als recreant) worden afgewisseld met meer recente soon-to-be klassiekers als Yann Tiersen's muziek voor de film Amelie, Trent Reznor's The Social Network en de soundtrack van Drive. Perfect Amsterdam Film Week is op deze manier een heel persoonlijk beeld geworden van de twee Sizzer employees waar misschien niet iedereen het mee eens zal zijn, maar waar het voor deze editie van de Amsterdam Film Week mee gedaan moet worden.'

Geen opmerkingen: