1 januari 2013

Kwartaalcijfers (16), inclusief de jaarcijfers van 2012

Gelukkig 2013! De 10 bestgelezen posts in de laatste 3 maanden van 2012:
 1. Vorig kwartaal in de Top 5 eindigen ontvlamde hernieuwde belangstelling voor deze blogpost. Waarom Deezer beter is dan Spotify eindigt als gevolg een kwartaal later met ruime cijfers bovenaan. Beide streamingdiensten voerden sindsdien een aanzienlijk aantal veranderingen door: Spotify werd meer 'social', terwijl Deezer onlangs een gratis jaarabonnement introduceerde. Digimuziek zet voor- en nadelen op een rij.
 2. Bands die zeer actief hun eigen posts pushen via social media, dat helpt. Zo ook het jonge Utrechtse Close Up. Zij delen tips hoe meer optredens te scoren.
 3. Over Spotify ontstond begin oktober enig gedoe met betrekking tot de financiële situatie en toekomst. Diverse media namen de onheilstijdingen snel en vaak ongecontroleerd over, liefst met een dikke kop erboven. Dat vroeg om een genuanceerde reactie en leverde Spotify – de kern van de zaak op, mede op verzoek van Volkskrant.nl geschreven, doorgeplaatst in De Morgen. Het artikel kon ook de goedkeuring van Spotify wegdragen [click to enlarge]:
 4. Afgelopen kwartaal introduceerde ik een nieuwe serie: A&R-tegeltjes, en die scoort goed. De elfde tegel leidde tot discussie en daarmee het meeste bezoek.
 5. Tom Beek, zelf saxofonist, legde op mijn verzoek uit wat er zo mooi is aan de saxofoonsolo in Bruce Springsteens Jungleland. Prachtige song, prachtige solo, prachtige post. Dank je, Tom!
 6. Het eerste A&R-tegeltje, inclusief toelichting over het hoe en waarom van deze serie.
 7. Perfect Björk. Dj Rich-Ears, altijd goed voor fraaie en populaire Perfects.
 8. Een rare: de link naar het archief blogposts voor januari van dit jaar. Iemand enig idee waarom en wie daar naar op zoek was?
 9. De link naar alle A&R-tegeltjes op een rij haalt plek #9. Gelukkig heb ik nog een stuk of 3 tegels op voorraad voor het nieuwe jaar.
 10. En A&R-tegel #2 is hekkesluiter. Die serie vervult blijkbaar een behoefte.
In Google Analytics vormt dat een vrij gelijkmatig kwartaal [pieken altijd op maandag, de dag dat ik de EHPO Headlines verstuur, click to enlarge]:
De Top 10 over heel 2012 heeft dezelfde #1:
 1. Waarom Deezer beter is dan Spotify, door Age Versluis.
 2. Waarom de tekst van Ed Sheeran's The A-Team briljant is, door Buffi Duberman. Inmiddels is dit de meestgelezen EHPO-post, ever, ooit, altijd.
 3. Groeten van Vlieland, vermoedelijk vanwege de illustratie.
 4. Perfect Unreleased Prince II, dankzij een link op een drukbezocht Prince-forum. Nee, ik reüp deze Perfect niet.
 5. Startpunt EHPO.
 6. Triggerfinger, Anatomie van een Hit, door Guuz Hoogaerts.
 7. De Nederlandse verkiezingen, een muzikaal drama.
 8. Regel een endorsement in 7 stappen, door drummer Bram de Wijs. Een blogpost van anderhalf jaar oud.
 9. Pearl Jam doet het zo - 100% voor de fans, nu inclusief 2 Spotify-playlisten van de Nederlandse concerten, door überfan Frank Meeuwsen.
 10. Je muziek in FIFA12 - hoe regel je dat? Ook een anderhalf jaar oude post, door publisher Lucas van Slegtenhorst.
In beeld:
Een mooi jaar. Sterkte met de kater vandaag.

Geen opmerkingen: