23 april 2013

@TivoliUtrecht doet het zo: Perfect Tivoli by Night (2)

Gisteren legde dance-programmeur Michiel Peeters uit waarom Tivoli de website Tivoli By Night lanceert. Vandaag de beurt aan Cédric Hooge, die vertelt op welke manier ze de doelen vervullen die Michiel gisteren stelde.

Cédric: 'Ik solliciteerde in december 2012 op de algemene marketing- en communicatiestage bij Tivoli, aansluitend bij mijn studie Music Management (HKU). Michiel was toen bezig met het opzetten van Tivoli By Night en zocht een stagiair die de continuïteit en invulling van het project kon realiseren. Mijn affiniteit ligt sowieso bij elektronica, dus Tivoli By Night was voor mij een nog betere match dan die algemene stage.
In onze eerste meeting legde hij die doelen uit: cultiveren, informeren, imago verbeteren en de voor- en nabeleving van avonden versterken. Dit alles met een specifieke toon: neutraal, bij vlagen humoristisch en vooral niet geforceerd.

Ik ben direct aan de slag gegaan met het ontwikkelen van terugkerende items en artikelen voor onze website. Hoewel we behoorlijk de diepte in willen, moeten de items wel als ‘hapklare brokken’ gepresenteerd kunnen worden. Zo willen we gastcolumns door bezoekers laten schrijven over hun muzikale helden, gepassioneerde verhalen over artiesten, bieden exclusieve mixen van onze resident dj’s aan om een beeld te geven van clubavonden, geven elke week een overzicht van het belangrijkste nieuws op blogs en hebben een Instagram-account dat we gebruiken voor backstage beeldverslagen. Zo nu en dan willen we de inloggegevens overdragen aan iconen in het nachtleven, om te laten zien hoe zij een nacht in Tivoli beleven.

We maken geen aparte social-mediakanalen aan voor Tivoli by Night: we willen zoveel mogelijk focussen op het verkrijgen van traffic naar de website. Dit doen we door op bestaande social media van Tivoli en van artiesten en partners naar Tivoli by Night te linken. Het bereik van die artiesten/partners vinden we erg interessant: daar bevinden zich nog veel mensen die we niet bereiken met onze eigen Tivoli-kanalen. Daar is dus nog veel winst te boeken.'
Dank voor jullie verhaal, Michiel en Cédric. De muzikale breedte van Tivoli by Night hoor je op Perfect Tivoli By Night. Deze Perfect is samengesteld door beide heren en bestaat volledig uit tracks van artiesten die de komende maanden in Tivoli zullen optreden. Enjoy!

Geen opmerkingen: