24 juni 2011

Wilde ideeën & nieuwe muziek (120)

Enerverende week voor uitgevers en de boekenbranche, me dunkt:
  • Een zeer veelgelezen en sterke serie op EHPO was Caro Emerald doet het zo (5 afleveringen). Haalde niet voor niets mijn boek. Herman plaatst op zijn NLpop-blog een uitgebreide post hoe Caro en haar team Engeland veroveren. In de album Top 10 aldaar, petje-af! Prachtig vervolg, een aanrader.
  • Je eigen Top 10 draai je met vrienden, bekenden én onbekenden op Turntable.fm, het nieuwste online speeltje. Een verslavende combinatie van muziek en sociaal netwerk. Maar voor hoe lang nog? Altijd weer die rechten... Zie ook dit schrijnende voorbeeld: $32.000 afkoop voor het (reproduc)eren van een klassieke Miles-Davishoes. Waanzin! DJ Joris Voorn zegt: 'Ik heb een vrij liberale mening over het auteursrecht, helaas denken grote platenmaatschappijen en Buma/Stemra er anders over.' Even verderop: 'De prijs van muziek moet op zijn minst gehalveerd worden.' Ik geef hem gelijk.
  • Ook nieuw: Songport. Voor een vast bedrag per release is je muziek beschikbaar op iTunes, Grooveshark en Spotify, behoud je al je rechten, ontvangt 100% van de inkomsten en up-to-date statistieken over je verkopen en streams. Songport ontwikkelt daarnaast promotionele tools die je in staat stellen een groter publiek te bereiken:


Geen opmerkingen: