17 september 2012

Schatgraven in #Spotify (40) - Spiritualized

Wie? Spiritualized (Wiki)
Welke? Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space (Wiki)
Wanneer? 1997
Wat? Psychedelische gospel-indie, gemaakt met drugs maar uitstekend te genieten zonder (wat niet geldt voor alle muziek van Jason Spaceman).
Waarom? Fantastisch album, dat pas jaren later de klassieke status kreeg die het verdient.
Woogtepunten? De opener en titeltrack, Come Together, I Think I'm In Love (jammer dat de Chemical Brothers remix niet op Spotify staat) en dampende single Electricity, gemáákt voor de autoradio en Duitse snelweg. Absoluut hoogtepunt is tranentrekker Broken Heart, geschreven door Spaceman toen hij zijn lief kwijt raakte aan toenmalig Man-of-the-Moment Richard Ashcroft (The Verve). Mevrouw viel blijkbaar op het kettingrokende, graatmagere LSD-type met ingevallen wangen.
DAAR op Spotify. Enjoy!

En ook al zijn illustraties bij deze serie niet gebruikelijk, het achterlijke maar o zo stoere artwork moet je gezien hebben, een cd in doordrukstrip:
Heerlijk als maker, muziek, titel en verpakking samenvallen. Een 'rond' concept. En het kan nog erger. De limited edition bestond uit 2 X 6 3" cd'tjes met steeds 1 albumtrack per cd:
De complete oplage werd onder beschermende atmosfeer verpakt bij een farmaceut. Geen wonder dat label Dedicated daarna min of meer failliet was. Beide edities staan in m'n kast. Benieuwd wat die tegenwoordig op eBay doen...?

1 opmerking:

Arjan zei

Deze 3D versie van de opvolgers mocht er ook zijn qua artwork briljantjes !http://www.patrickmurphystudio.co.uk/rev%20images/big/farrow%20spiritualized%20let%20it%20come%20down%20.jpg