8 maart 2013

Wilde Ideeën & Nieuwe Muziek (199)

Het was nogal druk deze week, dus veel is het niet vandaag... :-/ Misschien leuk dat jullie onder deze post achterlaten wat ik afgelopen dagen heb gemist aan belangwekkend muziek- en internetnieuws? Post de link en ik vul deze post aan:
  • Tot €5.000 (!) subsidie voor je opnamen en release in eigen beheer? Dat kan via Sena's Muziekproductiefonds. Lees HIER over de voorwaarden, wat je moet doen en wanneer de aanvragen starten.
  • Why teens are tiring of Facebook. En schijnbaar naar Instagram en Snapchat gaan. 'Facebook has become a social network that's often too complicated, too risky, and, above all, too overrun by parents to give teens the type of digital freedom or release they crave.' Meer duiding en achtergrond op The Verge: '[Tumblr] just seems more intimate and its not really a place of bragging, but more of a place of sharing. [...] In some ways, Tumblr is actually Facebook 2.0.' Storm in glas water of moet Zuckerberg zich écht zorgen maken? Is Facebook dood? vroeg Bram zich eergisteren al af naar aanleiding van dat artikel op The Verge en ook Ernst-Jan doet een duit in het zakje.
  • Nagekomen bericht: Top Online Music Marketing Tools, van 2012 (via Paul). Songflow zou niet misstaan in dit rijtje. Binnenkort meer daarover.
  • deBeschaving komt met de eerste namen en gaat in de voorverkoop. Ook *nieuwe* namen voor Best Kept Secret in een — al zeg ik het zelf — te gekke nieuwe trailer van Johan Rijpma. Voorts de nieuwe Bibio (via Anne), Kim Janssen, held John Grant op de Luisterpaal en helden Primal Scream geremixt door held Andy Weatherall. Die laatste is een soort muzikale popquiz door 3 decennia in 8.20 min. Like!
Wat heb ik gemist? Vertel het hieronder:

3 opmerkingen:

Cedric zei

De nieuwe video van Kim Janssen: http://www.youtube.com/watch?v=P5xXQwWpfZs

Unknown zei

Oeps.

Yuri Landman zei

Ik vond dit een fraai artikel. Maar mogelijk wel wat teveel de diepte in voor veel mensen. Over hoe bekende die hard principiele DIY promoter het close-to-zero-profit-model van de DIY-scene probeert te ontstijgen in zijn late 30s. De studentenspielerei voorbij. Heel herkenbaar als ik kijk naar een aantal mensen om me heen en een erg interessante ontwikkeling die hij schetst over Mexico en hoe het grensbeleid van de US beperkend werkt voor cultuuruitwisseling.

http://gothamist.com/2013/03/05/chris_so_youve_been_doing.php