2 januari 2009

Het goede van de kredietcrisis

Dat het einde van onzin-competities met non-artiesten in zicht lijkt. Dat was een seizoen of 2 leuk en leverde ook nog een enkele aardige artiest op (ik ben even vergeten welke...), maar het is nu klaar. En dat vinden ze ook in België:

Crisis treft X Factor-kandidaten (bron, via Jorg)

Dirk De Smet, de uiteindelijke winnaar van de talentenjacht X-Factor op VTM, krijgt een platenconctract voor (slechts) twee singles. Voor alle andere kandidaten die zich wekelijks de ziel uit het lijf zongen, is het echter bang afwachten. Want jawel, de crisis treft ook de platenmaatschappijen in de portemonnee: 'Na de finale van 17 december hebben we sowieso 45 dagen bedenktijd', klinkt het bij platenfirma Sony BMG. 'Maar voorlopig zijn de signalen niet van die aard dat er straks met veel contracten gezwaaid zal worden.' Uitsluitsel wordt gegeven vóór 1 februari.

Veel succes dus ook, Warner:Warners voormalige A&R-manager Menno Timmerman reageert verstandig:Via Entertainment Business. Benieuwd wat de concete resultaten van Warner en Sony met deze releases zullen zijn.

Geen opmerkingen: