14 januari 2009

Wetenschappelijk bewezen (2)

Koos Zwaan doet onderzoek naar popmuziek aan de Universiteit van Utrecht. Momenteel is hij bezig met het afronden van zijn proefschrift over het carrièreverloop van muzikanten in Nederland. Hij kijkt daarbij welke factoren een rol spelen bij het al of niet hebben van succes. Op Noorderslag zal hij enkele resultaten van zijn onderzoek presenteren:

Koos, mag ik de samenvatting van je proefschrift hier straks integraal plaatsen? Lijkt me nuttig voor de volgers van dit blog: eindelijk wetenschappelijk onderbouwde adviezen in plaats van natte-vingerwerk!

Daarnaast is Koos sinds deze maand verbonden aan de opleiding Media- en Entertainmentmanagement van de Hogeschool InHolland. Voor Boekman, Tijdschrift voor Kunst, Cultuur en Beleid, schreef hij de volgende, zeer leesbare verhandeling over digitalisering en muziek:

Noten en credits:

Dit artikel is eerder verschenen in Boekman, Tijdschrift voor Kunst, Cultuur en Beleid, nummer 75, zomer 2008, een uitgave van de Boekmanstichting.

Het lezen nog niet moe? Check dan het blog van entertainment-advocate Margriet Koedooder (what's in a name?) die schrijft over de 360˚-deal in Nederland. Ze is er ook een Nederlandstalige 360˚-Wiki over gestart. Deze serie op dit blog is een prima inleiding over de 360˚-deal.

Ja, ja, niemand zei dat beroepsmuzikant worden snel en gemakkelijk ging...

Geen opmerkingen: