3 januari 2009

Top 10 van het moment (4)

Ditmaal geen muziek, maar de meestgelezen posts op dit blog in 2008. Voor uw gemak:
  1. Perfect 20//08: een compilatie van 20 nummers van de beste 20 platen van 2008. Dus niet de 20 beste nummers van 20 platen. Ruim 330 350 tevreden gebruikers inmiddels!
  2. De essentie van dit blog, Do It Yourself. Ga er maar voor zitten: 52 posts vol concrete tips, trucs en adviezen over hoe je je eigen boontjes dopt in de veranderde muziekindustrie. Weinig tijd en toch snel aan de slag? Begin dan met de korte series hokjetandje erbij en over De Grote Prijs van Nederland. Steeds onderaan beginnen met lezen.
  3. Geen toneelstukjes meer: aan de hand van de verkoopcijfers van Kane's laatste album en de matig gevulde Kuip leg ik uit dat je geloofwaardigheid belangrijker is dan ooit en waarom de noodlijdende muziekindustrie moet stoppen met voortijdige zelf-felicitaties.
  4. Wat doet een publisher (slot): serie posts waarin alles wordt uitgelegd over muziekuitgevers (publishers), auteursrecht, uitvoerings-, naburige en mechanische rechten. In dit laatste deel geeft Lucas van Slegtenhorst (Chrysalis Music Publishing) antwoord op een vraag van Lourens van People You Know. Hier de complete serie. Leerzaam!
  5. Perfect Eerste en Tweede Kerstdag: onder het motto Ears are like turkeys, they need filling too maar liefst 2 Kerstcompilaties. Niet louter jingle bells, dus ook prima draaibaar nu de Kerstdagen voorbij zijn. Samen al 400 keer binnen gehaald.
  6. The Long Tail in de praktijk: Anton van Concerto vertelt over boeiende ontwikkelingen in zijn winkel, zowel in Amsterdam als 3 dagen op Lowlands. Bevat ook boeiende informatie voor jouw band. Hieronder meer over The Long Tail, overmorgen het vervolg.
  7. Kyteman: uitverkocht eerste optreden van Utrechtse trompettist, met filmpje. Kyteman speelt met zijn hip hop orkest op Noorderslag, debuutalbum "The Hermit Sessions" verschijnt op 20 februari a.s., op MySpace staan meer optredens en muziek. Gaat dat zien!
  8. Meer over het niet te onderschatten belang van geloofwaardigheid in het internet-tijdperk.
  9. Zo werkt dat bij grote platenmaatschappijen: hoe Sony BMG de basis van Glasvegas' succes vakkundig de nek omdraait. Al werpt dit een ander licht op de zaak (als het waar is).
  10. Hoe je je muziek op iTunes krijgt: aan de hand van Kyteman's debuut-EP laat ik zien hoe je in 5 eenvoudige stappen je muziek op iTunes krijgt. Inclusief nog betere tips van andere lezers van dit blog.
Morgen opnieuw een Top 10 van het moment, ditmaal mét downloads.

3 opmerkingen:

Nerko Hadziarapovic zei

1. Ik krijg de link van Niels'blog op mijn e-mail. Ik klik erop....
2. Ik zie een aantal keer de band TV on The Radio voorbij komen...
3. Ik ga naar Youtube...tegelijk open ik de vdownloader (ik kan geen geluid afspelen via internet omdat ik DigiDesign Mbox gebruik en die werkt niet blah blah blah, dus eerst download ik de videos via vdownloader) en haal dat videotjes binnen! Hey, Letterman, leuk!
4. Terwijl ik dit typ luister ik...hm...nou niet bepaald slecht!
5. bittorrent aan..... 2 platen afhalen!
6. Morgen in de auto luisteren en morgenavond even bij bol.com kijken ;)

Unknown zei

En zo werkt internet :-) Thanks for sharing!

nutkenz zei

@Nerko: Er is een nieuwe versie van VDownloader beschikbaar via http://vdownloader.com/nl/