29 augustus 2009

Oasis †? - De beste B-kanten (1)

Hier geven ze elkaar nog een peukie, maar als Noel het meent is Oasis klaar. Ach, net als met Johan eerder deze week: hoe erg is dat precies? 2 Klassieke albums, 3 middelmatige, 1 waardeloze, het verplichte live-album en een behoorlijke return-to-form als afscheid. Ik doe het er mee. Net als Erwin zal ik ze vooral conceptueel missen: 2 broers, de rivaliteit, the voice of a generation, de drugs, de euforie, de ontslagen, het wankele evenwicht tussen briljant en volstrekt waardeloos. Wie de DVD's van Oasis wel 'ns heeft bekeken en de interviews gelezen weet dat er voor Noel een glanzende carrière als stand-up comedian is weggelegd. Laten we vooral hopen dat loud mouth niet doorgaat met die 3 figuranten.

Naast dat rijtje albums van wisselende kwaliteit verstopte Noel z'n beste tracks op de achterkant van evenzo briljante singles. Vandaag en morgen mijn favorieten, als hommage. Helaas is niet alles te vinden op YouTube of mag je het niet embedden (sukkels!). Rockin' Chair had hier moeten staan, maar dat lijkt slechts ieders favoriete cover. Dit is echter zonder twijfel het beste Oasis-nummer dat niet op een album staat en misschien wel het beste Oasis-nummer ooit:


Wow, nog net zo fris als bij het uitkomen op de B-kant van 'Some Might Say'! Morgen 2 ballads. Wie weet is Noel dan alweer van gedachten veranderd.

Geen opmerkingen: