9 juni 2010

Chef’Special doet het zo (4) - Matthijs van Nieuwkerk in je clip

De Haarlemse hiphop-funkrockformatie Chef'Special liet hier eerder zien hoe ze hun zaakjes aanpakt. Nu is daar een opvallende clip vol veelbesproken politieke gebeurtenissen en een gastoptreden van Matthijs van Nieuwkerk:De clip is geregisseerd door drummer Wouter Prudon, in samenwerking met studenten van de Filmacademie Amsterdam. Hoe flikken ze dat? Manager Paul Heijink: "Het idee voor de clip is ontstaan tijdens een tour door Zwitserland. Daar zagen we verkiezingsborden met een soort DDR-portretten. Hilarisch! Het leek ons leuk om Chef'Special-verkiezingsfoto’s te maken en een stad onder te plakken tijdens verkiezingstijd. Uiteindelijk leidde dit tot bovenstaande conceptclip en deze poster:"

Tijdens de voorbereidingen maakte Chef'Special een lijst BN'ers die ze graag in de clip wilden. Paul: "Doordat een crewlid bij De Wereld Draait Door werkt konden we Matthijs van Nieuwkerk benaderen via zijn redactie. Hij werkte graag mee, mede omdat zijn zoon aan de filmacademie studeert. Eenmaal in de studio van DWDD raakten we in gesprek met 'em. Opnemen met publiek? Gebruik van camera’s en de regisseur van DWDD? Verkiezingposters en taartgooi-foto op de TV-schermen? Matthijs die een gesprek voert met de lijstttrekker van de Chef’Special partij? Too Far Gone door de speakers? Ja, ja, ja, ja, ja! Alles werd geregeld en zo hebben we meer dan 3 minuten aan materiaal geschoten. Daar wordt nog een DWDD-versie van gemonteerd."

Mooi succesverhaal, Paul. Chef’Special's eerste EP is nog verkrijgbaar, het debuutalbum wordt begin 2011 verwacht. Vanochtend was de band te gast bij Giel @ 3FM en afgelopen donderdag haalden ze de voorpagina van het Haarlems Dagblad. Komend weekend spelen ze op Torenpop en wie weet binnenkort bij DWDD...

2 opmerkingen:

Somesay zei

Strak verhaal Niels!

één waarschijlijk foutje: "het debuutalbum wordt begin 2010 verwacht."

zal vast 2011 zijn!

Gr, Radboud

Mobile app development company zei


Amazing article. Thanks for sharing with us. I would like to share the information about the Mobile app development company India. Positioned at the forefront of technological innovation, our company is dedicated to crafting exceptional mobile experiences that elevate businesses to new heights. With a team of skilled and creative developers, we specialize in designing and building custom mobile applications for iOS and Android platforms.