30 juni 2010

@HandsomePoets doen het zo

Handsome Poets hadden een helder doel voor ogen: binnen een jaar op 3FM spelen. Daarom ligt er begin januari een demo van Blinded. Bandlid Tim speelt deze door aan regisseur Victor van Doorn, waarvoor hij muziek maakt voor diens korte speelfilm Chance. Tim: "Victor vindt het tof, wil de track gebruiken als opening van zijn film, wij nemen het nummer op en betalen producer en studio. In ruil daarvoor neemt hij een clip op. Lang leven de ruilhandel! Ondertussen spelen we Blinded op 3FM, waar het nummer erg goed wordt ontvangen."

Helaas duurt het 2 maanden voor de clip helemaal af is. Niet tof, maar de Handsome Poets betalen niks dus mogen niet zeuren. Bovendien: kwaliteit boven snelheid. Een compleet team wordt door regisseur Victor ingeschakeld om de clip op tijd af te krijgen voor 3FM's Serious Talent. Geleerde les, aldus Tim: "Maak duidelijke afspraken en stel harde deadlines." Het eindresultaat:Tim: "Uiteindelijk komt onze clip op een perfect moment uit, vlak nadat we 3FM Serious Talent worden. Er wordt een item aan gewijd op de radio en op 3FM.nl gaat de clip in première. Jammer: we vergeten de clip te uploaden in HD-kwaliteit en doen dat pas een halve dag later. Scheelt zo'n 700 hits...

Er gebeurt veel de laatste tijd, en dat delen we op
Hyves, Twitter en Facebook. Werkt goed. Inmiddels zijn we bezig met de volgende single, die we hopen te lanceren aan het eind van onze Serious Talent periode. We zijn ook weer hard aan het nadenken over een volgende clip. Iets ludieks met fans die daarna komen kijken bij de Popronde wellicht?"

Leuke clip en slim geruild, mannen. Veel succes op 3FM, met deze en jullie volgende single!

1 opmerking:

Jacco zei

Tip voor de Handsome Poets: maak geen website met automatisch startende muziek. Niemand houdt van automatisch startende muziek, zelfs de baas van MySpace niet (vermoed ik).