11 juni 2010

Perfect Tegenstanders: Denemarken (door de Koning van Oranje)

Perfect Tegenstanders gecompileerd door De Koning van Oranje is een serie binnen de Perfect-serie. Alle tegenstanders van de NL-11 muzikaal ontleed, want kennis is macht en macht leidt tot het wereldkampioenschap. First up: Denemarken. HIERRR. Coming up next: Perfect Tegenstanders: Japan en Perfect Tegenstanders: Kameroen.

Perfect Tegenstanders wordt in nauwe samenwerking met F.C. de Unie gemaakt (WK kijken in Bitterzoet, je weet).De Koning van Oranje aan het woord:

"Denkend aan Denemarken, zie ik de afgezakte kousen van Søren Lerby, de bikkelende middenvelder van Danish Dynamite dat op het WK van '86 mijn jongenshart stal. Wat een team: Lerby, Arnesen, Jesper Olsen. Mooie namen ook: Flemming Poulsen en Preben Elkjaer Larsen in de spits. En natuurlijk Ivan Nielsen! De verdediger van Feyenoord die je zelfs met snor en bloempotkapsel bang maakte. Was net als Lerby een onverschrokken voetballer. Op de “Perfect Tegenstanders: Denemarken” staan ook wat onverschrokken muzikale Denen. Baby Woodrose en Columbian Neckties rouzen als volwaardige Lerby’s door hun vuige liedjes. De deuntjes van Alphabeat en Laid Back zijn minstens zo doeltreffend als Jon Dahl Tomasson in zijn topdagen. Klein van stuk, dat Denemarken, maar onderschat ze niet. Zeker niet als het Deense dynamiet op het veld net zo knalt als op deze verzamelaar:P.S. De combinatie van Denemarken, sport en muziek bracht me bij Torben Ulrich. Inderdaad, de vader van Lars. Jazzmuzikant en proftennisser. Vandaar die lousy titel van zijn song."

Geen opmerkingen: