11 december 2010

Een EP! Perfect Grasnapolsky (according to @Grasnapolsky)

Kijk naar buiten en je weet dat het nooit meer zomer wordt. Gelukkig is er 17 & 18 december a.s. Grasnapolsky in Utrecht (zoals eerder beschreven). Een heus festival, buiten het festivalseizoen om, dat zorgt voor gloeiende warmte. De mensen van Grasnapolsky stellen met deze Perfect de muziek en de muzikanten aan ons voor. Onder het artwork het verhaal van dit compacte festival. Ik pak de Glühwein en giet het voor de zekerheid in mijn thermisch ondergoed.

HIER de download, 8 pareltjes.

Enjoy! (er zijn nog kaarten voor het festival, maar haast je)
"Deze Perfect Grasnapolsky zal voor de trouwe Perfect-luisteraar aandoen als een EP. Maar dat past dan ook precies binnen het kader dat Grasnapolsky voor zichzelf heeft gesteld. Het nieuwe festival dat deze winter op 17 (en voor de overnachter ook op 18) december plaatsvindt houdt het klein. Zonder iets over de achtergrond van het festival te vertellen is deze Perfect Grasnapolsky-samenstelling dan ook niet in te leiden.

‘Grasnapolsky brengt je binnenste buiten. Een hotel als festival, een festival als hotel’. In het mooie Rhijnauwen staat het Stayokay Utrecht-Bunnik. Het landgoed vormt niet alleen het decor van het festival, maar ook de basis van de opzet. Optredens vinden plaats in de bijzondere Fortzaal, op hotelkamers, in het Koetshuis, in een verlaten woonkamer en buiten rond het vuur.

De setting zorgt voor een sfeer waarin luxe wordt afgewisseld met het rauwe festivalgevoel. Het buiten wordt naar binnen gehaald, wat binnen is moet naar buiten. En hierin vinden we de acts op dit festival. Allen weten zij een intieme sfeer te creëren, je te raken, je mee te nemen alsof je op reis bent.

Deze Perfect EP geeft net als het festival plaats aan Tududuh, Rachel Louise, Dusty Stray en Lotte van Dijck. Plaats ze in je gedachten in een hotelkamer met 15 bezoekers op de bedrand of in het Koetshuis, terwijl je rustig aan de bar zit te luisteren en je begrijpt waarom ze hier zijn. Goslink, Novack en Joast staan in de Fortzaal van de Ridderhofstad en zullen ook allen deelnemen aan de Onder Invloed sessies die in de verlaten woonkamer plaatsvinden. Bij deze Onder Invloed is de Schot Ryan Joseph Burns gast en gastheer tegelijk. Hij zal in zijn eentje en in combinatie met de andere acts zijn invloeden eren. Op deze EP is gelukkig zijn eigen werk te horen.

Dit zijn dus de gasten in ons hotel, op ons festival en op deze EP. Rauw met zelfgemaakte instrumenten, innemend met fluwelen stem, sferisch en meevoerend, verstild en poëtisch, catchy maar ingenieus, warm vol ellende, krachtige breekbaarheid en alles met aandacht voor het woord. Muziek die wil vertellen. En ik wil luisteren, met de adem in. Het komt binnen. Ik voel buiten. Snel naar Grasnapolsky..." - Antwan

Geen opmerkingen: