10 december 2010

Wilde ideeën & nieuwe muziek (93)

Bakken vol leesvoer en veel lachen. Vijf mooi stukken om mee te beginnen:
  • Saul Williams over de overeenkomsten tussen Julian Assange, #Wikileaks en The Pirate Bay (via Atze): "Most of my heroes have been arrested. Many have stood on the wrong side of the law. And the law has not always stood for truth. The law has stood for control, dominance, and sometimes even manipulation." Even later schrijft Atze er zelf ook over: Wikileaks en Pirate Bay: we ain't seen nothing yet.
  • Hans Bousie over oud en nieuw: "Nieuwe gelovigen: kappen met het ophemelen van gewiekste maffiosi als de eigenaren van Pirate Bay en vergeet de achterdocht tegen de muziekwereld. De ware revolutie heeft daar al lang plaats gevonden. [...] Mastodonten van de industrie: kappen met moeilijk doen over licentierechten, en verdien met weinig veel. Laten we de Kunst van het delen leidend laten zijn bij het inrichten van de muziek en boekenbranche van vandaag en morgen." David Kusek moedigt min of meer hetzelfde aan in blogpost A Shift Towards Legal Solutions for Music.
  • Het vijfde en laatste stuk, Erwin over open source: Gaan we dat ook weer weggeven? Lezen!
  • Nog niet uitgelezen? TuneCore heeft een interessante 6-delige serie: The State of The Music Industry & the Delegitimization of Artists. Inzichtelijk. En de State of Print van Bas:

  • Wel of geen 360˚-deal, via Lykle:


1 opmerking:

Unknown zei

re: wantrouwen jegens de industrie.

Vice versa is natuurlijk ook lang de vraag gesteld aldaar: "Ok, een nieuwe dienst, hoe voorkomen wij het stelen?" terwijl de vraag moest zijn: "ok, een nieuwe dienst, hoe faciliteren wij het delen?".

Het kunnen delen van playlists in spotify is een meesterzet en eigenlijk de echte reden waarom het zo leuk is. Hopelijk breiden ze de functie nog uit met mogelijkheden om net zoals bij de perfects een omschrijving erbij te zetten over het hoe, waarom en wanneer van je playlist.