7 december 2010

Jouw logo of droodle in mijn boek?

[UPDATE: Wat deze actie opleverde, deel I en vooral deel II. Daarna: prachtige twitterdiscussie met een aantal makers]

Mijn boek is af.

Gisterenavond wisselde ik met Wilbert en ontwerper Paul ideeën uit hoe we de tekst op iedere pagina zetten. Daar horen toffe plaatjes bij. In mijn boek staat een aantal sleutelbegrippen die ik wil illustreren met iets dat het midden houdt tussen een sterk logo en een droodle. Oftewel: 1 veelzeggend beeld dat verbaast, verrast of in 1 oogopslag iets zegt over de tekst. Paul is creatief genoeg om zelf iets te bedenken, maar geheel in lijn met mijn boek gebruiken we graag the wisdom of the crowd om Doorbraak! - Zero Budget Marketing op internet beter te maken dan wij met z'n drieën kunnen.

HOE WERKT HET?
  • Surf naar deze .pdf. Of download 'em hier (ook als Illustrator-bestand).
  • Kies 1 of meer van de 30 begrippen die in de .pdf staan en maak er een illustratie bij. Per begrip heb je max. 3 pogingen om iets leuks te maken. Doe je best, maar maak je niet te druk: we zijn niet op zoek naar Mona Lisa's of zonnebloemen, wél naar origineel beeld, veelzeggende illustraties of een eigenwijze schets. Maak er alsjeblieft geen nachtwerk van.
  • Tekenen, knippen, krijten, kleuren, plakken, verfen, ecoline, macrameeën, haken, kantklossen, fotograferen, digitaal, analoog, filesharing: alles mag. 'Eenvoudig' en zwart/wit hebben de voorkeur, maar doe vooral wat je niet laten kunt. Ook als ontwerpen of vormgeven niet je beroep is, kun je meedoen. Graag zelfs!
EN DAN?
DEADLINE
Die is al snel: woensdag 15 december 2010. Da's
over 8 dagen...
VANDAAG! Laat je inspireren door een selectie van eerdere inzendingen.

TEGENPRESTATIE ALS JE LOGO OF DROODLE WORDT GEBRUIKT:
  • Lol
  • Eeuwige roem
  • Naamsvermelding in mijn boek
  • Een uitnodiging voor de EHPO Jongerendag (bands, producers, muzikanten, marketeers en andere geïnteresseerden kunnen zich ook nog inschrijven)
  • Uiteraard een exemplaar van Doorbraak! - Zero Budget Marketing op internet
Ik maak met Wilbert en Paul een keuze welke illustraties we het best bij de tekst vinden passen, maar zal sowieso een selectie van het materiaal op EHPO plaatsen. Ik zou het leuk vinden als je iets creatiefs inlevert komende week!

5 opmerkingen:

B-sting zei

Da's wel een erg krape deadline! Maar we gaan kijken wat we kunnen doen.

Unknown zei

Zoals ik zeg: sloof je niet teveel uit. Een leuke aansprekende illustratie, geen nachtwerk van maken ;-)

Steven zei

Wel een geniale actie Niels, je illustraties crowdsourcen, past helemaal bij je visie op het gebruik van internet bij creatie volgens mij. Heb helaas geen grafisch talent (en ook geen tijd), maar ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Unknown zei

Ho ho, Steven, 'grafisch talent' gaat het wat mij betreft helemaal niet om. Een leuk persoonlijk tekeningetje, schetsje of krabbel ben ik minstens zo blij mee. Sterker nog, ik heb een fan-tas-ti-sch-e Amy Winehouse binnen gekregen van iemand die duidelijk niet van tekenen haar vak heeft gemaakt. Superblij mee!

Robin zei

Te gek initiatief! Net mijn "bijdrage" gemaild... :)
Erg benieuwd naar 't resultaat van alle inzendingen en het boek uiteraard!