28 december 2010

Tapes 'n Tapes bekeert haters met Google Translate (Twitter-strip, via @AtzeDeVrieze)

Afgelopen vrijdag noemde ik het al slim: Google Translate integreren in je site (zie linksboven). Nu blijkt het ook nog eens verdomde handig, een regelrechte tool voor je online marketing en promotie! Lees mee met Atze, die gisteren op Twitter digitaal in de kraag werd gevat door Tapes 'n Tapes:

Zomaar een Twittergesprekje op de maandagavond: even de nieuwe releases doornemen met 3VOOR12-collega Erik Zwennes. Ter sprake komt het derde album van Tapes 'N Tapes, een band uit Minneapolis die in 2005 debuteerde met de uitstekende rammelindieplaat The Loon. Opvolger Walk It Off uit 2008 was aardig, rauwer geproduceerd, maar met minder sterke liedjes. De verkopen vielen kennelijk erg tegen, want na dat album zette hun platenmaatschappij XL ze op straat.

Begin 2011 verschijnt nummer drie: Outside, op hun eigen label. Ik ben er nog niet echt enthousiast over. Dat zei ik gisteren ook, en daarbij werd ik direct op mijn vingers getikt door een fan. Was het niet een beetje te vroeg om zo hard te oordelen? Achteraf? Ja, eigenlijk niet cool. Probeer ik ook altijd te vermijden, maar soms doe je het toch. Uiteindelijk is muziek ook vaak gut feeling, eerlijk is eerlijk.

Het gesprek nam een wonderlijke wending toen de band zich er zelf ineens mee ging bemoeien. Met vertaalmachine-Nederlands. Een klassiek geval van de kracht van Twitter goed gebruiken, want as we speak luister ik schaamtevol opnieuw naar Tapes 'N Tapes.Het meeste leerzame aan dit typische EHPO-verhaal vind ik dat Tapes 'n Tapes bij hun derde album blijkbaar de zaakjes in eigen hand heeft genomen (of moest nemen...) en daar volkomen terecht de conclusie aan heeft verbonden om op Twitter en andere plekken intensief de conversatie rond en over je band en muziek te volgen. En je in de discussie te mengen wanneer dat kan of nodig is!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha, gaaf!

-Coen

eric bezemer zei

mooi!
een journalist die 15(?) nieuwe platen per week moet luisteren; is dat nog wel te beoordelen vraag ik me af?
Ik denk van niet.
Dan zoek je toch naar een niche-specialist om te volgen dan de allesvreters/electro/excelsior-adepten van 3voor12.

Aan het eind vh jaar krijg je de crossover platen wel mee in de jaarlijstjes.

Anoniem zei

Een goede journalist haalt volgens mij vrij gauw de krenten uit de pap. Dat is zijn/haar vak.