26 april 2010

Twitter-strip: Bandcamp, we leggen het nog 1 keer uit

Daar staat-ie: Hollandse Nieuwe #6. Erik vertelde eerder op EHPO het hoe en waarom achter dit mooie initiatief van 3VOOR12.

Hier hoe goed die name your price-functie in praktijk werkt. Lees vooral de reacties; niet normaal boeiend! Nog niet overtuigd? Zoek een kantoorbaan.

Eerdere Twitter-strips: Persoonlijke klantenservice én sales in 2010, Persoonlijke klantenservice #2, Hoe onzinnige Kyteman-geruchten ontstaan (en worden gerectificeerd), De ondergang én opkomst van Voicst op Twitter, Bepaal zelf de prijs van je Silence Is Sexy-CD, De wonderlijke avonturen van The Gasoline Brothers (onderaan) en Lachen met Ice-T.

6 opmerkingen:

Rene Sebastian zei

Was het maar dat MySpace al echt dood was! Het is nogal genre afhankelijk of Myspace dood is of niet. Geloof me; ik zou niets liever willen, maar in onze scene (Two Days Left -> metalcore) is MySpace helaas nog vrij booming business. Bookers in dat genre zullen sneller naar je myspace gaan dan je eigen site, of bandcamp, of wat dan ook... Behoorlijk balen, maar zolang dat nog gebeurt, zetten wij nog geen streep door MySpace ;)

Unknown zei

Moet je ook maar geen metalcore maken hè ;-)

Niek zei

oeh!

Maar ook in de metalcore weet ik dat er al veel via bandcamp loopt. En een myspace extra is natuurlijk nooit weg. Dus zou ze gewoon allebei doen. Meen ook dat Niels ooit duidelijk heeft gezegd dat je het medium kiest aan de hand van je doelgroep. Sommige acts gebruiken Hyves wel en facebook niet, en andersom. Zelfde geld in principe voor bandcamp en myspace. Maar ik zou ze gewoon allebei gebruiken, zo veel extra moeite is dat allemaal niet.

Rene Sebastian zei

@EHPO , grapjas ;)

@Niek , ja we zijn ook present op alle mogelijke websites, dus dat is het probleem niet. Er mogen alleen wel wat slechtere sites gaan vallen, hoe zuur dat ook klinkt...

Rene Sebastian zei

Een heel late reactie, maar misschien nog een mooi voorbeeld hoe MySpace nog aardig wat gebruikt word.

Bij het inschrijf formulier van Noorderslag staat vermeld:

"Please make sure you have a myspace with at least three tracks on it.
If you do not have a myspace you need to send 2 CD's to the following address:"

Ja, er staat een alternatief, maar hoofdmoot is toch wel weer MySpace...

Unknown zei

Daar moeten Joey en Robert dan maar 'ns gauw vanaf!