1 april 2010

Kwartaalcijfers (5)

Inmiddels een traditie: de Top 10 van bestbezochte EHPO-posts van afgelopen kwartaal. Nog steeds komen veruit de meeste mensen rechtstreeks binnen via de openingspagina (zie onder), vermoedelijk door bookmarks en RSS-feeds. EHPO dankt U voor Uw vertrouwen. Verder werden de volgende 10 posts rechtstreeks bezocht in januari, februari en maart 2010:
  1. Winnaar, in meerdere opzichten, is Kyteman's Hiphop Orkest. De post waarin ik het winnen van de Popprijs 2009 bekend maak is de meestgelezen van de afgelopen 3 maanden. Vast ook veel mensen die nooit eerder hier kwamen.
  2. Een week later kondigde ik aan wat anders te gaan doen. Had blijkbaar ook nieuwswaarde.
  3. Op plek #3 en #4 twee Twitter-strips: het gerucht dat Voicst uit elkaar ging en...
  4. ...dat Kyteman bij Blue Note tekende. Allebei onzin.
  5. Hier staat iets onduidelijks in m'n Google Analytics. Die 'expref=next-blog' (zie onder) is een toepassing van blogger.com om mensen te laten navigeren tussen verschillende blogs (dank, Steven). Slaan we over. Daarom op #5: Een Sonja Bakkertje doen. Scherp stuk over de uitdagingen waar uitgevers en de boekhandel voor staan en wat zij kunnen leren van de fouten die de muziekindustrie heeft gemaakt.
  6. Meer over de boekenbranche: waarom ik niet geloof in Ten Pages, de boekenvariant van Sellaband. Deze en de vorige post scoren waarschijnlijk hoog door uitgevers en de boekhandel die plots een kijkje nemen op EHPO. Wees welkom!
  7. Het derde opiniestuk op rij in deze Top 10: de dood van Do-It-Yourself. DIY is een illusie. Fijn om te zien dat dit soort stukken goed wordt gelezen.
  8. Over doden gesproken: Alex Chilton. Dertien versies van zijn klassieker Thirteen vind je op Perfect 13. Over de doden niets dan goeds. Bovendien scoren ze prima!
  9. De jacht op een platenmaatschappij houdt de gemoederen nog steeds bezig, getuige het feit dat het verslag van Only Seven Left een 9e plaats scoort.
  10. Een zeer waardevolle serie als hekkesluiter: in 4 uitgebreide posts speurt Josh internet af en somt het gebruik, effect en de kosten van diverse online platforms, tools, widgets en applicaties voor muzikanten op (onderaan beginnen met lezen). Misschien wel het nuttigste dat EHPO afgelopen kwartaal plaatste! Niet voor niets vroeg een Belgische site toestemming om een Franse vertaling te mogen plaatsen op hun site. Nogmaals dank, Josh.
Overigens bungelde het aanbevolen Startpunt EHPO hier net achteraan. Nog steeds de beste plek om te beginnen voor mensen die hier voor het eerst komen.

Hier de statistieken in beeld (die '/' bovenaan is de openingspagina):

Dank weer voor alle bezoek, tips, links en positieve reacties. Op naar het volgende kwartaal!

4 opmerkingen:

Steven zei

Die expref=next-blog (op nummer 5) is een toepassing van blogger.com (zie "taakbalk" bovenaan website, linksboven staat "Volgende blog"). Het is een methode van Blogger om mensen te laten navigeren tussen verschillende blogs.

Blijkbaar hebben 430 bezoekers je blog via deze button gevonden (en zijn dus via een ander blog binnengekomen).

Unknown zei

Dank voor de uitleg, Steven!

Steven zei

Graag gedaan, en nog even een inhoudelijke reactie: ik vond nummer 10 stiekem ook eigenlijk wel de beste post, heb nog steeds een aantal sites uit die serie op de planning staan om uit te proberen.

Unknown zei

Couldn't agree more. De 9 posts daarboven scoren om begrijpelijke redenen hoger, maar zijn daarom niet per definitie beter. Al ben ik zoals gezegd blij dat meer opiniërende posts (5-7) het goed blijken te doen. En Twitter-strips zijn blijkbaar een hit. Ook grappig.