7 december 2011

Het is (bijna) Kerst, tijd voor een spiksplinternieuwe Kerstplaat!

English Roses is te koop bij iTunes, te bekijken op YouTube, te beluisteren op 3VOOR12's Hollandse Nieuwe Kerst, Spotify en Bandcamp.


Laat Bertolf het zelf maar vertellen:

'We hebben dit liedje afgelopen zaterdag opgenomen in de kluis- en bedevaartkerk in Warfhuizen, Groningen. Eergisteren is-ie door Frans Hagenaars gemixt en vandaag dus al online!

'English Roses' is een ode aan mijn Opa Lentink. Van hem komt het muzikale gen in mijn familie. Hij zong 60 jaar in mannenkoor D.E.V. uit Kampen. Als kleine jongen ging ik vaak mee naar hun kerstuitvoeringen. Ik vond dat zo geweldig mooi, zo’n groot meerstemmig mannenkoor met de galm van een grote kerk. Daarom wilde ik al heel lang een koorstuk schrijven. Dit liedje heb ik in de basis gemaakt in 2005, maar voor het komende album kreeg ik het idee het te arrangeren als een mannenkoor. De tekst gaat over vermoeidheid. Mijn opa was uiteindelijk echt op. Dement. Je kunt de tekst lezen als een doodswens. Maar het gaat ook over mij: soms ben ik helemaal klaar met mijn eigen ambitie. Dat ik van alles moet van mezelf. Af en toe zou ik even niks willen willen, rust in m’n hoofd.'


'English Roses' opent Hollandse Nieuwe Kerst van VPRO's 3VOOR12 en sluit Bertolfs nieuwe album af, dat in maart 2012 verschijnt.

Beelden van Matthijs van der Ven:Tenoren:
Bas Wilberink
Bauke Bakker
Arthur Adam
Geert Leurink
Albert Verbeek
Christiaan Verbeek

Baritons:
Dick Lentink
Berry Selles
Dirk Schreuders
Sebas van Olst
Wouter Rentema
Norman Kapoyos

Bassen:
Koen Willem Toering
Ed Struijlaart
Victor Heisterkamp
Gertjan van der Weerd
Henk van der Weerd
Ernst Groenenberg
Rutger Renden

Lead:
Bertolf

Enjoy!

Geen opmerkingen: