13 december 2011

Meer *GRATIS!* Kerstmuziek van @Guuzbourg (2)

Guuz: 'It's beginning to look a lot like Christmas! Zo niet, dan ruikt het binnen no time naar dennennaalden en kalkoen met de gratis kerstliedjes die je eerder via deel I en onderstaande links binnen kunt harken. Vergeet ook niet om af en toe op mijn kerstblog te kijken. Hey ho ho ho, let's go!

DE gratis kerstcompilatie van dit jaar is The 2011 Paste Christmas Sampler. Samengesteld door de redactie van Paste Magazine, met 40 recente tot splinternieuwe kerstnummers van onder meer Damien Jurado, Fitz & the Tantrums, Nicole Atkins, Deer Tick en Josh T. Pearson.

'Last Christmas' van Wham!, sommigen krijgen er 't zuur van, anderen willen het graag coveren. Dit blog verzamelt zoveel mogelijk versies (en zet ze gratis online). Hier vind je er ook nog een stel, en via Soundcloud haal je de lollige countryversie van het Zweedse Linedancefever binnen.

De Amerikaanse indie-band Ocean is Theory coverde 2 onverwoestbare kerstkrakers voor een EP, maar voegde ook 2 zelfgeschreven liedjes toe. Die zijn aanmerkelijk leuker, met name het soulbluesje
'Stocking Stuffer' is tof. In ruil voor je emailadres hier te downloaden.

'Bons baisers de Fort-de-France' is een tropisch kerstnummer van La Compagnie Créole, een groep uit Frans-Guyana die aan het begin van de jaren '80 dikke hits scoorde. Het Franse Cracbooms maakte er een Vampire Weekend-achtige versie van. 'Name your price' (mag dus ook 0 zijn) op Bandcamp.

Bandcamp is een schatkist vol kerstliedjes, al zitten er veel gebroken ballen en stompe pieken tussen de glimmers. Zeker proberen: Christmas when you're older, een indie-synthi-popnummer van The Halamays, de Canadese indie-compilatie If Jesus Had Been Born In Canada, He Would Have Needed More Than Swaddling Clothes, het kerstliedje van Tears for Fears-helft Curt Smith ('name your price'), deze compilatie met kerstcovers van de eenmansband Galaxies en dit verwarrende kerstlied van The Hollow Folk.

Het Noorse blog Alternativ Julekalender post al sinds 1 december elke dag een kerstliedje van (naar ik aanneem) een Noorse artiest. De voertaal is Noors, alle nummers (soms in het Noors, vaker in het Engels) zijn via Soundcloud gratis te downloaden. Tips: Sunturns en Hanne Kolstø.

Swedes Please, een Engelstalig blog over Zweedse pop, heeft een flink pak kerstliedjes uit heden en verleden van,
you guessed it, Zweedse artiesten opgelijnd. HIER.

En tot slot 2 zoet gezuchte Kerstclassics van Lex Land, 'This Year's Santa Baby' (eerder gezongen door Eartha Kitt) en 'Have Yourself A Merry Little Christmas'. Direct downloadbaar hier.'


Dank, Guuz.

Geen opmerkingen: