2 december 2009

Jean Parlette doet het zo (2)

Oeps, heb een beetje hoofdpijn. Maar hij staat me mooi, die rozet. Bonfire is er niks bij:
Snel verder met waarvoor we gekomen zijn. Laurens van Jean Parlette uit Friesland vertelde gisteren wat het idee is achter Le System: "Oorspronkelijk waren er 4 ledenniveaus, maar vanwege de enorme technische complicaties die dit met zich meebracht, brachten we dit terug tot 3:

Le System ziet er bij binnenkomst nu zo uit:

Momenteel zijn er opties om als lid geluiden en beelden te uploaden die wij dan weer gebruiken in muziek en artwork. Ook kun je meespelen op het podium, we repeteren dan bijvoorbeeld via Skype. Er is een twitterfeed van onze tweets maar ook van de 'mentions' [@jeanparlette dus]. Je kunt je opgeven voor de gastenlijst van optredens, of liedjes aan iemand opdragen (live of via een persoonlijke MP3-boodschap). Veel van deze opties hebben we weten te integreren met G-mail en Google Calendar. Zo verschijnt je naam automatisch in onze agenda wanneer je je bijvoorbeeld opgeeft voor de gastenlijst.

De 3 ledenniveaus bepalen de mate van interactiviteit. Het gratis lidmaatschap geeft je toegang tot de zg.
episodes (= de EP's die iedere 3 maanden verschijnen) en je ontvangt een nieuwsbrief die we op je locatie aanpassen. Iemand in Australië zal geen bericht krijgen van ons optreden in Lutjelollum. Het lidmaatschap van €1,50 per maand of €15 per jaar geeft toegang tot vrijwel alle opties in Le System. Tot slot hebben we een lidmaatschap dat eenmalig €1500 kost. We nemen deze persoon mee uit eten in één van de beste restaurants van Noord-Nederland, alwaar we een speciaal optreden voor hem of haar verzorgen. Ook schrijven we een nummer speciaal voor die persoon en ben je de rest van je leven verzekerd van toegang tot Le System, eventuele fysieke releases en merchandise die we op de markt brengen. In feite zou Le System er zelfs voor kunnen zorgen dat we zelf uit onze band gezet worden of helemaal geen muziek meer maken en een restaurant beginnen."

In deze afbeelding het verloop van communicatie, input en output tussen Jean Parlette en hun nieuwe bandleden:

Morgen meer over de resultaten en de moeilijkheden die Jean Parlette ondervindt met Le System. Neem ik ondertussen nog een Alka Seltzer.

Geen opmerkingen: