18 december 2009

Wilde ideeën & nieuwe muziek (46)

  • De boeken- en uitgeverswereld lijkt in veel opzichten op de muziekindustrie, maar dan een jaar of 10 geleden. Velen denken dat het niet zo'n vaart zal lopen met het e-book en de Kindle en dat de vooruitgang is te stoppen. Om met Seth Godin te spreken: the market waits for no one. Fantastisch dus om te zien dat de Belgisch/Nederlandse auteur (en ex-collega) Ivo Victoria vandaag zijn fraaie debuutroman als e-book aanbiedt. Niet alleen DRM-vrij, maar je mag ook de prijs zelf bepalen. Da's al een dubbele revolutie. Beste is echter Ivo's vlammende betoog waar iedereen wat van kan leren, ook jij. Lezen (dat betoog, en daarna zijn boek)!
  • Zou fijn zijn als die knuppels van BUMA Ivo's visionaire actie onder ogen krijgen. Aansluiten bij de vooruitgang, de tijdgeest en vooral wensen en behoeften van componisten lijkt al jaren niet hun grootste kracht. Het is schandalig en een pijnlijk brevet van onvermogen wat directeur Cees Vervoord in Entertainment Business zegt over de recente introductie van Fair Play:

6 opmerkingen:

daan zei

Wat dat FairPlay betreft; zou Vervoord weten dat het DRM systeem van Apple ook zo heet en dat het toevalligerwijs alles behalve FairPlay betekent: http://en.wikipedia.org/wiki/FairPlay

Het is in feite het gesloten systeem van Apple waarmee je op iTunes gekochte MP3's uitsluitend op Apple hardware kunt afspelen. Maar Apple snapt iets beter dan de Buma hoe je dat met de media aanpakt.

Dank voor de plug Niels, de wordpress servers staan te roken :-)

Lars zei

Genoeg leesvoer voor een heel weekend weer eens :-) Gefeliciteerd met de Song v/h Jaar!

Unknown zei

De lijst voor spotify van SusiQ klopt niet helemaal, ben er net ff mee begonnen en ga hem zo af maken: http://open.spotify.com/user/reemco/playlist/3sowq9mvb8rnH38cSX8oFi

Unknown zei

SusiQ's lijst is zo te zien de complete shortlist van 3VOOR12 die beschikbaar is op Spotify, Remco. Jouw Top 100 in de juiste volgorde heb ik er nu ook bij gezet, al mist daarin volgens mij de #3 (De Staat). Dank!

solesides zei

solesides mix NOT by DJ Shadow. It's a mixtape compiled by visitors of the solesides website and messageboards.

Unknown zei

Corrected.