11 december 2009

Wilde ideeën & nieuwe muziek (45)


  • Daar zul je Bob net hebben. Hij herhaalt het nog maar 'ns en ik ook: music first. Altijd en overal, zeker nu. Mooi stuk.
  • Stem op het beste Nederlandse popalbum van de jaren nul. Op plek 2 en 3 twee hoezen waar mijn naam op staat en verderop nog een paar. Kortom: ik heb genoten dit decennium!
  • Cloudmachine staat ook in die lijst. De blaaskapel in hun song 'Sanctuary' geeft veel mensen een warm gevoel, aldus zanger Ruud: "We horen af en toe het woord Kerst vallen. Geheel onbedoeld ,maar als dat zo is, waarom dan niet gratis en voor niets een beetje vrede op aarde verspreiden?"
  • Over Kerst gesproken: wie van hitlijsten houdt weet dat de Christmas Number One aan de overkant van Het Kanaal het hoogst haalbare is. Al enkele jaren wordt die ingepikt door winnaars van het vermaledijde X-Factor. Daar gaan de Engelsen dit jaar wat aan doen: Rage Against The Machine naar #1!
  • Nog meer ballen voor in je boom: Do They Know It's Christmas? door Andrew W.K., Bob Mould, David Cross, Ezra Koenig (Vampire Weekend), GZA e.a. (via Job). Kosten: 1 Eurootje voor het goede doel. Ook voor Kerst en het goede doel: de nieuwe Portishead. Maar het mooiste muzikale Kerstkado komt gewoon uit Nederland, 10 tracks en is notabene gratis:
  • Uiterst zinnige column op Emerce: "Informatie wil gekopiëerd worden. De pogingen om de consument te dwingen alleen officieel goedgekeurde waar te kopen, kan niet anders dan op een mislukking uitdraaien. De vergelijking met de heilloze strijd tegen de drugshandel dringt zich op. Wetten en verboden kunnen de wensen van burgers niet uitroeien, maar ze kunnen de maatschappij wel schade berokkenen", aldus advocaat Erik de Vos. Via andere Erik.
  • U weet hoe ík er over denk: Why Every Indie Music Artist Needs To Be On Twitter (via Leon, die het weer van Adrian had). Lees dat nou maar, want als je als beginnende muzikant nog niet op Twitter zit ben je echt niet slim bezig.
View more documents from erwblo.

1 opmerking:

Niek zei

de zin "informatie wil gekopieerd worden" (ergens halverwege) is volgens mij precies de rede waarom Web2.0 en piracy werkt. If you can't beat them, join them is dan metteen de responds daarop. Maar die eerste zin is een geniale samenvatting van dat functioneren