25 januari 2010

Verder vlieg(er)en

Door de beslissing van de man zelf, op basis van instinct en ervaring heb ik besloten de marketing en het management van Colin Benders over te dragen. Na een krankzinnig 2009, waarin ik de release van zijn debuutalbum, live-DVD en de veelbesproken zegetocht van Kyteman's Hiphop Orkest langs alle belangrijke podia en festivals van Nederland mede onder de aandacht bracht, en een droomstart van 2010, met nieuwe muziek en een prachtprijs, is het tijd om iets anders te gaan doen.

In de afgelopen anderhalf jaar verschoof mijn interesse langzaam van muziek naar de onbegrensde mogelijkheden van en concrete resultaten die je boekt met social media. Twee zaken die met verpletterend resultaat samen kwamen rond Kyteman:

Illustratie: Bram de Wijs, Schwandt Infographics

Ik ben ervan overtuigd dat je niet alleen bij muziek gebruik kunt maken van deze 'nieuwe' mogelijkheden om vergelijkbare resultaten te behalen. Dat geldt ook voor het verkopen van boeken, games, films en Mona-toetjes. Hier ga ik de komende jaren mee verder, voor managementkantoren, labels, platenmaatschappijen, muzikanten, maar ook uitgevers, merken, media-, reclamebureaus, overheidsinstanties en andere geïnteresseerden. Jullie weten me te vinden.

Uiteraard blijf ik mijn ervaring, visie en ideeën delen op dit blog. Ik rond de marketing van Kyteman's album en DVD af en draag zijn management op 1 april a.s. over. Tot die tijd en nog lang, lang daarna zal ik met ontzettend veel plezier terugdenken aan het voorlopig mooiste en meest bijzondere jaar uit mijn werkende leven. Dit is wat mij betreft het hoogtepunt, maar er waren er zovelen:

6 opmerkingen:

Unknown zei

Van een trouwe (maar niet actieve) lezer van je blog: respect voor je keuze en succes met vliegen (maar blijf vooral ook bloggen :-)

Unknown zei

Maak je geen zorgen; daar heb ik nu nog meer tijd voor dan voorheen ;-)

Dank voor het compliment.

Alice zei

Zelden hoorde ik iemand zo gepassioneerd over zijn werk praten, als wanneer jij het over Kyteman's Hiphop Orkest had!
Keep the good work up.

Unknown zei

Top. Nieuwe dingen....

Radboud zei

Wow dat noem ik nog eens op je hoogtepunt stoppen!

Eindelijk tijd om eens naar dat mapje op je desktop te luisteren ;)

Gr, Radboud

www.somesay.nl

quirk zei

Dat gaat ongetwijfeld goed gaan.
Succes Niels!