29 januari 2010

Wilde ideeën & nieuwe muziek (50!)

Het 10e lustrum van deze vaste vrijdag-rubriek. Dat moet gevierd! Daarom geef ik 2 exemplaren weg van Gert-Jaap's prachtboek, Over De Grens. Voor deze reportagebundel trok Hoekman met 20 Nederlandse bands en muzikanten de wereld over. Zo volgt hij de bizarre tocht van het gabberpunkduo Aux Raus in Colombia en is hij in Amerika getuige van de dromen van onder meer Lucky Fonz III. Daarnaast zijn er hoofdstukken gewijd aan zZz, Junkie XL, Within Temptation, Pete Philly & Perquisite, Textures, Wouter Hamel, Ferry Corsten, Voicst, The Gathering, Kyteman, Fedde le Grand, No Turning Back, C-Mon & Kypski, VanKatoen, Tiësto, Ziggi en Kraak & Smaak. Laat in de reacties achter waarom jij dit boek MOET lezen. Volgende week bepaal ik de winnaars.

Dan de knipselkrant van deze week:

  • Erwin maakte van 2 vergelijkbare klantervaringen (waaronder mijn eigen) een handige Slide Share:

10 opmerkingen:

Dick Swiers zei

Omdat ik in de volgende editie voorkom

boekeman zei

Ook leuk voor je allerlaatste puntje: 'Trend van het moment: One Day Kyteman!' http://www.molblog.nl/bericht/trend-van-het-moment-one-day-kyteman/

Oh, en het boek moet ik natuurlijk lezen om parallellen te kunnen trekken tussen de muziek- en boekenwereld!

Misha zei

Het boek móet ik lezen om het straks allemaal beter aan te pakken dan die wandelende rock n' roll clichés ;)

Joyce zei

Omdat ik, na het geweldige muziekboek "Muziekreis door het Berlijn van toen en nu" (tip!) dringend toe ben aan een nieuw goed boek over muziek!

Etienne Stekelenburg zei

Ik zou dit boek graag eens lezen, ik wil nou toch wel eens weten wat ik sinds mijn eerste bandje in 1978 fout doe. Wie weet ligt de muzieksleutel in dit boek.

Pablo Meegdes zei

Al jaren lees ik zijn verhalen in de Revu. Het blijkt helaas niet allemaal zonneschijn en succes. Toch zijn het mooie verhalen. Maar zonder de shit te hebben meeegemaakt kom je nooit verder. Respect voor alle muzikanten die gaan voor hun passie!

Ramon Govaars zei

Heb het boek net uit: mooi, interessant en vermakelijk. Alvast veel leesplezier voor degene die'm wint ;)

Michiel van Zummeren zei

omdat ik dit boek als student Music Management goed kan gebruiken om meer achtergrondinformatie over een aantal Nederlandse artiesten te verkrijgen om vervolgens een beter beeld van de markt en de mogelijkheden in te schatten.

Skwiks zei

Omdat ik deze verdien. Vind ik.

Unknown zei

And the winners are... Dick en Stoppel!

Mail me even jullie adressen op niels@ehpo.net, dan laat ik het boek naar jullie opsturen.

Gefeliciteerd & veel leesplezier!