18 januari 2010

Kwartaalcijfers (4)

Die had U nog van me tegoed: de 10 bestgelezen posts op dit blog in de laatste 3 maanden van 2009. De meeste bezoekers, in afgelopen kwartaal zo'n 15.500, startten braaf op de openingspagina van EHPO. Trouwe lezers. De rest kwam rechtstreeks af op de volgende posts:
  1. Pim's Open Brief aan de SENA. Bijna 1.300 views en daarmee de meestgelezen post op EHPO ooit. Lees ook de vele reacties, waaronder een boeiende discussie tussen Pim en Erwin van SENA Performers Magazine. Mede op basis van deze open brief werd Pim uitgenodigd voor een gastbijdrage in datzelfde blad, ook te lezen op EHPO.
  2. Een meer ludieke post haalde de helft van dat aantal lezers: Rekening van de BUMA: €650. Grappig en triest tegelijk, allemaal vanwege...
  3. ... BUMA's Fair Play regeling. Wat hield die precies in, wie maakten zich er druk over, wat was de berichtgeving en welke discussies werden gevoerd? Dat hield EHPO bij met de BUMA-update.
  4. Pim weer. Hij liet bezoekers van een Silence is Sexy-concert zelf de prijs bepalen van hun CD en merchandise. EHPO maakte daarover een Twitter-strip.
  5. Kyteman's Hiphop Orkest sloot 2009 af in een uitverkochte HMH. Dat werd goed gelezen, haalde de voorpagina van de Volkskrant, maar maakte de kater er de volgende dag niet minder om...
  6. De kans op een Dutch Bloggie en dus nieuwe bezoekers + verzoeken van lezers deden me besluiten de inhoud van ruim 1 jaar EHPO overzichtelijk te bundelen in 1 blogpost. Dat bleek een goed idee, getuige deze 6e plek en het winnen van die bewuste Bloggie even later. Ook die leverde een kater op trouwens.
  7. In het laatste kwartaal van 2009 stond een record aantal compilaties op EHPO en die blijken populair. Fijn! Op #7: Perfect 2010, door Atze de Vrieze.
  8. Zanger/songschrijver Ruud van Cloudmachine mengde zich in de BUMA-discussie en gaf met zijn voors en tegens een genuanceerd beeld van wat BUMA/STEMRA voor hem doet en waar ruimte voor verbetering ligt.
  9. De laatste 2 plekken in deze Top 10 worden opnieuw bezet door compilaties: allereerst Perfect Le Guess Who? #2, door programmeur Johan Gijsen. Check ook tegenhanger Perfect Le Guess Who #1, van mede-programmeur Bob.
  10. Perfect Kerstkippenvel sluit de rij. Als altijd duikelt DJ St. Paul een stapel vergeten maar niet minder fraaie platen op uit zijn eigen kast en voorziet het geheel van prachtige, enthousiaste liner notes. Absolute aanrader!
Tot slot is leuk om te zien via welke platforms en verwijzende sites EHPO het meest bezocht werd:

Moet ik nu nog uitleggen waarom voor muzikanten je eigen site het hoofdkwartier is en je daarnaast aanwezig moet zijn op alle andere relevante platforms? Anders doet Fulco dat wel.

3 opmerkingen:

Bram de Wijs zei

ha, grappig dat vanaf bramdewijs.nl zo goed wordt doorgelikt! :)

Unknown zei

:-)

Bram de Wijs zei

euh, geKlikt moest dat zijn :P