17 november 2008

LPG doet het zo (1)

Drummer en brokkenpiloot Christiaan Nijburg van het Groningse LPG vertelt: "Wij proberen overal zo professioneel mogelijk mee om te gaan en alle sites zo goed mogelijk te updaten. Toch zou het wel beter kunnen. Zeker op Hyves zijn we niet altijd actief genoeg. De usability is erg vervelend en onze prioriteit lag in het begin vooral bij onze MySpace. Met de release van ons nieuwe album hebben we besloten onze eigen site minder als informatief platform te gebruiken, aangezien we op MySpace, Last.fm en Bandcamp alle informatie overzichtelijk aanbieden. Onze site is een visitekaartje en bereikt een artistiek doel [hint: klik op de koppen!]. LPG is meer dan alleen muziek: LPG maakt mooie dingen."

En mooie dingen maken ze, die jongens van LPG. Zie de hoes van hun meest recente album:

Ogenschijnlijk een fraaie, maar verder doodgewone bandfoto. Tot je ziet dat het tomatenpuree op een plein in Den Haag is (wie liever plaatjes bekijkt, klikt hier voor het fotoverslag):


Christiaan vervolgt: "Met onze eigen (video)website willen we mensen nog steeds op de hoogte brengen van alle nieuwtjes omtrent LPG, maar het uiteindelijke doel is mensen kennis te laten maken met een indruk. Je komt op onze website en ziet 5 mensen, wanneer je er op klikt kom je in een andere setting. Het is meer een artistiek grapje en geen gelikte, informatieve website. We zijn niet de Belastingdienst, wij zijn LPG. TADAA!

Toch hebben we wel gekozen voor een linkje naar onze MySpace. Hier presenteren wij al onze contactgegevens, foto’s, filmpjes, belangrijke links en bovenal onze liedjes. Als mensen onze site betreden kunnen ze heel gemakkelijk naar deze pagina, dus wat dat betreft hebben we een doordachte usability. [Andrew van het onvolprezen New Music Strategies vindt het niet slim om MySpace als belangrijkste vindplaats van al dit nieuws en deze gegevens te gebruiken. Hij legt uit waarom.] Natuurlijk kun je onze eigen site analyseren en vaststellen dat de lijndetectie niet doordacht en de site niet optimaal gebruiksvriendelijk is. Maar wij vinden dat onze site zich juist moet onderscheiden van al die sites waar alle informatie zo geforceerd aangeboden wordt. En als mensen dit niet kunnen waarderen, zijn ze 1 klik verwijderd van onze MySpace."

Wordt vanmiddag vervolgd.

1 opmerking:

Unknown zei

Jammer dat ik net bij het bezoeken van de site (voor ik doorlas) geen idee had wat ik moest doen en dus ook niet op de hoofden geklikt heb.

Zo loop je volgens mij je doel voorbij. Een hint aan de bezoekers geven lijkt me het minste wat je kunt doen.