10 november 2008

a balladeer doet het zo (1)

Zanger & songschrijver Marinus gaat in op de uitnodiging en geeft een kijkje in de internet-keuken van a balladeer:

"Wat a balladeer aan online promotie doet? Omdat je door al die platforms bijna het internet niet meer ziet, hebben we binnen de band de online activiteiten verdeeld. Welke platforms? Uit mijn hoofd: YouTube, MySpace, Hyves, Facebook, iLike, Last.fm, Fuzz (over missers gesproken!) en sinds kort het alhier bejubelde Bandcamp. Van de meeste platforms ben ik, als paginabeheerder, geen fan. Wat een verademing is Bandcamp dan! Alles is direct (of hooguit na 1 keer kort zoeken of verkeerd doen) duidelijk.

Ik wil dat alles van a balladeer er verzorgd uitziet. Het pimpen van onze Hyve en YouTube heeft me een paar ochtenden (en wat scheldwoorden) gekost, onze MySpace heb ik laten verfraaien door iemand anders. Daar staan sinds een tijdje liedjes van onze nieuwe plaat, waaronder onze nieuwe single ‘Superman Can’t Move His Legs’ (het favoriete nummer van onze fans, met backing vocals van mijn goede vriendin Charlie Dée) en een door onze platenmaatschappij gemaakte Engelstalige bio. Je weet maar nooit of de jongens van Keane een keer het verhaal achter onze nieuwe plaat willen lezen...

Waar ik de laatste tijd het meeste tijd en moeite in steek, is in
ons YouTube-kanaal [sluit helemaal aan bij het verhaal van Erwin over You Tube en muziek, red.]. Om onze officiële clips online te zetten, maar ook andere filmpjes. En om zo nu en dan eens te linken naar clips van anderen met onze muziek eronder. Toch leuk als Leon Verdonschot je bij Goedemorgen Nederland recenseert (horen mensen ook eens van een ander hoe goed ons nieuwe album is ;-) en te gek om 'Mary Had A Secret’ onder de promo van Waar Is De Mol? te zien. Ik ben nog druk bezig alle jankmomenten uit ‘Holland’s Next Top Model’ te verzamelen. Daar gebruikten ze een paar seizoenen geleden bij elke traan (de instrumentale versie van) Winterschläfer. Overigens kon ik hier op mijn BUMA-uitdraai helemaal niets van terugvinden, dus ik hoop dat het onlangs ingevoerde fingerprint-systeem van BUMA echt werkt... Mensen die op onze clips reageren, stuur ik een vriendschapsuitnodiging. Het is steentje voor steentje, maar ik geloof in bouwen, bouwen, bouwen."

Vanmiddag meer, waarbij Niclas Marinus bijvalt in zijn enthousiasme over YouTube.

Geen opmerkingen: