7 november 2008

Tips & nieuwe muziek (3)

  • Muziekcentrum Nederland (MCN) organiseert boeiende muziekcafés (gratis!) en belachelijk goedkope cursussen, o.a. over netwerken, naburig recht en promotie. Volgende week donderdag praten ze over 360˚-deals met Marc Hofstede, voormalig manager van Marco Borsato bij The Entertainment Group. Wees slim en lees je vooraf een beetje in zodat je in die 2 uur met Marc kunt doorvragen over de voor- en nadelen van 360˚-deals en écht wat wijzer wordt. Mensen als Marc, met veel kennis, ervaring, een enorm netwerk én een mening, kom je niet zo gemakkelijk in het wild tegen namelijk.
    Een week later gaat het bij MCN over nieuwe podia die als paddestoelen uit de grond schieten, begin december over jouw muziek in reclames. Dan zitten er 2 jongens van Massive Music, de belangrijkste leverancier van muziek voor Nederlandse films, TV en commercials, met kantoren in New York, LA en straks ook in China. Ook hierbij raad ik je aan je voor te bereiden, niet alles voor zoete koek te slikken en flink door te vragen hoe het nu werkelijk zit: wat ontvang je als muzikant en componist, wat verdien je schoon-in-het-handje, hoe worden de rechten verdeeld (dat vooral!) en waarom is het wel/niet boeiend? Meld je komst hier aan of bel met Ewout van der Linden van MCN: 020 344 6007.
  • Studio 80 doet in samenwerking met studenten van de HKU iets vergelijkbaars, maar dan gericht op de dance scene. Onder de noemer Talking Heads organiseren ze 27 november a.s. een seminar over het opzetten van dance evenementen. Met 6 boeiende gastsprekers die het vuur aan de schenen wordt gelegd door Gert van Veen. En voor slechts €3 mag je die avond gewoon in Studio 80 blijven staan:

  • Eerder op diezelfde avond (27 november dus) Dizkuzz in Paradiso over De Ideale Manager. Dat ben ik niet, maar toch zit ik in het panel. Toegang gratis.
  • Ik houd er niet over op: hier staan 3 verse, fraai gefilmde opnamen van het optreden dat Kyteman anderhalve week geleden gaf in Tivoli De Helling (klassewerk, Gijs!). Twee tracks van zijn debuutalbum dat begin 2009 verschijnt + een instrumentale jam die niet op die CD staat. Fantastisch, vonden ook HIPHOPINJESMOEL en NRC:
  • Het onovertroffen Sigur Rós primeurt hun nieuwe clip op Last.fm. Eerlijk gezegd heb ik die laatste plaat niet zo vaak gedraaid als die schitterende vorige (zelden werd zes-en-een-halve minuut zo mooi beloond), maar de HMH wordt zonder twijfel weer prachtig. Ik ben erbij.
  • Matthijs zit zelf achter het fraaie Onder Invloed maar tipt nog meer moois: Daytrotter SessionsLa Blogotheque Take-Away shows en Black Cab Sessions. Hierin wordt een muzikant of band in een taxi gepropt, camera erbij, 1 liedje (soms 2), al rondrijdend door Londen. Met o.a. Brian Ferry, The Kooks, Cold War Kids en Jens Lekman. Godenzoon Jens schreef eerder al een schitterende song over een zwarte taxi en het missen van de tram:

1 opmerking:

Anoniem zei

Oh en bij de Black Cab Sessions is uiteraard ook Death Cab For Cutie al langsgekomen...