13 november 2008

Wilde ideeën & nieuwe muziek (4)

 • De nieuwe Solo-site is in de lucht en de prachtige nieuwe CD ligt in de winkel. Wie in 7 steden het album aanschaft bij Plato, Velvet of Concerto krijgt een gratis kaartje voor een exclusief optreden van Michiel (details). Voor slechts €2,50 gaat je vriend(in) mee. Straffe actie! • Geïnspireerd door de fraaie a balladeer clip is Norbert de grote animatieclip-verkiezing gestart. Stem je even? Doen we hier een popquiz: wie weet waar de naam van Norberts blog naar verwijst? Afbeeldingen graag in de reacties plakken.
 • Tien redenen waarom iTunes suckt (maar Windows nog altijd meer!).
 • Concertpromotor Live Nation gaat binnenkort ook MP3's verkopen door een deal met 3 van de 4 grote muziekmaatschappijen. Al denkt Bob Pitmann, oprichter van MTV, dat de dagen dat consumenten betalen voor muziek echt voorbij zijn
 • Het Zwolse Swelter heeft een contract getekend met rootslabel CoraZong Records. Bert de Ruiter van CoraZong: “Het is waar dat een groot deel van onze catalogus roots muziek genoemd kan worden, maar dat is niet de maatstaf. Het gaat bij ons om échte muziek, gespeeld door échte muzikanten en recht uit het hart. Swelter scoort op alles het maximale aantal punten.” In februari 2009 ligt Swelter’s debuut ‘Songs of Distance’ in de winkels, de eerste liedjes zijn te horen op hun strak vormgegeven MySpace.

 • Ik heb op dit blog een paar keer afgegeven op Marco Borsato's afnemende geloofwaardigheid. Dat neem ik niet terug, maar zijn nieuwe single is een ouderwets goed liedje. Dat kan van de 5 (6?) voorgaande niet gezegd worden. Het clipidee is slim, prima uitgevoerd en haalt de banden met z'n fans aan, al vind ik dit vergelijkbare idee net iets beter (het liedje ook trouwens). Maar voor nu heeft Marco muzikaal weer punten gescoord:


 • Ik heb de versie die een Marco-fan heeft ge-upload gepakt, want die slimmeriken van Universal hebben de mogelijkheid om 'de officiële versie' te embedden geblokt op YouTube. Dit niet gelezen zeker?

 • Maar ze doen niet alleen dingen fout bij Universal. Zie bijvoorbeeld deze razend simpele maar o zo effectieve manier om hardcore fans betrokken te houden bij je artiest (via):

 • Je kunt op je telefoon al 4-sporen opnemen (kijk maar), maar een andere grote kostenpost voor ambitieuze muzikanten komt nu ook volstrekt geloofwaardig uit een doosje: strijkers. Ongelofelijk hoe goed dit klinkt (via).
 • Nieuwsgierig wat voor belachelijke eisen artiesten stellen aan de festivals en zalen waar ze optreden? The Smoking Gun spaart al een tijdje zg. riders en heeft hun uitgebreide collectie nu keurig gerangschikt. Paar uur leesplezier. Bewijst bijvoorbeeld dat bij Foo Fighters niet alleen Dave Grohl gevoel voor humor heeft, maar zijn tourmanager ook.
 • Tot slot: hoe je van een nadeel een voordeel maakt. Een vertrekkende zanger is doorgaans de doodsteek voor een band, maar Only Seven Left grijpt de introductie van zijn opvolger aan om het eerste nieuwe nummer dat ze met hem opnamen aan te bieden als gratis download. Dat verzacht de pijn.

10 opmerkingen:

Bram de Wijs zei

Hoi Niels, dank voor de link naar OSL weer, alleen ik zie in je Last.fm dat je de mp3 nog niet hebt geluisterd...dusseh... ;)

Als de ergste drukte vanwege de nieuwe zanger voorbij is, schrijf ik graag een bijdrage over onze online promotie trouwens!

Sander Hoogendoorn zei

http://homepage.mac.com/john_kruper/artwork/beach_boys/pet_sounds.jpg

Pet Sounds van The Beachboys

Anoniem zei

en weg is de clip van borsato :-)

Anoniem zei

nog 'pijnlijker'... ik ga dan toch maar uit eigen kracht op zoek naar de clip van borsato. in google komt hij niet direct tevoorschijn, dan maar zoeken achter het kanaal van universalmusicnl, paar keer doorklikken en gevonden! afspelen die handel, want nu ben ik nog nieuwschieriger... en dan:

"Deze video is niet beschikbaar in je land."

ik weet dan belgië niet het middelpunt van de wereld is, maar dit is helemaal bizar. waarom een uitgebreid kanaal op youtube hebben als ik de clips erop niet kan bekijken???

ach ja, ik zie hem wel ooit eens passeren op tmf vlaanderen... of niet natuurlijk...

Anoniem zei

nieuwsgierig dus... :-s

Unknown zei

- Sander wint de slagers-rookworst!
- Dat verhaal van Jorg is weer té bizar. Eindelijk een NL'se MOR-artiest die ook wat potjes breekt bij de zuiderburen (Bløf zou er een moord voor doen!), blokken ze z'n clips beneden Breda...
- En Bram: ik heb de song op de site zelf geluisterd (best goed nummer), maar za; 'em nu braaf een keer via iTunes afspelen. Een bijdrage over jullie online promo wordt zeer op prijs gesteld!

Bram de Wijs zei

haha dankje! :)
jammer eigenlijk dat Last.fm niet álles meetelt, incl. YouTube, MySpace en inline players...!

Unknown zei

Daar is Twones voor uitgevonden, Bram!

Bram de Wijs zei

wow, het bestaat dus al haha!

Sander Hoogendoorn zei

Slagers rookworst jum jum..! Gooi maar in mijn postvak