27 november 2008

GEM doet het zo (slot)

“Het promoten van onze nieuwe single was een spannende tijd”, aldus Maurits. “Het enorme aanbod [zie uitleg vanmorgen] maakt het op z’n zachtst gezegd niet gemakkelijk om op de playlist te komen. We werden o.a. uitgenodigd om bij Move Your Ass [hé, Silence Is Sexy en Solo ook] en Met Michiel te spelen. Michiel Veenstra houdt iedere dag de Singlestrijd. Na ons optreden op President’s Night in De Melkweg en een telefonisch interview met Michiel belandden we daarin met SSOOOISYYY. Dan moet je knallen! Iedere dag mailen naar iedereen via je Nieuwsbrief, kennissen, vrienden, familie, Hyves, MySpace enz. of mensen op je willen stemmen. Want de muziekredactie van 3FM [die uiteindelijk de playlist voor overdag bepaalt en overtuigd moet worden van de kracht van jouw single] luistert mee. Tegen grote bands als The Last Shadow Puppets en Guns ’n’ Roses moesten we echt een hoop uit de kast halen om iedere dag als winnaar uit de bus te komen. Met enige tegenzin stuurde ik iedereen dagelijks een SMS of ze wilden stemmen. Ik probeerde ook andere bands zover te krijgen om hun fans op ons te laten stemmen. Je moet écht iedere kans aangrijpen om gedraaid te worden! Niks gaat vanzelf, maar het loont: uiteindelijk hadden we 5 dagen airplay bij Michiel."

Maurits breit er tot slot zelf een Happy End aan: "Afgelopen zaterdag reden we naar een optreden in Hellendoorn. Opeens zei ik: volgens mij begint de Mega Top 50 op de radio. Wat bleek? We waren de eerste nieuwe binnenkomer op #50! Dat was altijd een stil verlangen: je wordt als eerst gedraaid in de uitzending en het ziet er heel tof uit op de lijst. Oh wat waren we blij. Morgenavond spelen we in So What in Gouda [die hebben de GEM-widget ook mooi op hun site staan!], mijn geboorteplaats en tevens broedplaats voor mijn eerste bandjes. Kijken hoe SSOOOISYYY daar bij het publiek valt…”

Ontzettend bedankt voor je bijdrage, Maurits. Voorwaarts nu!

4 opmerkingen:

Jim Offerman zei

Maurits bedankt en congrats met de Top 50 notering!

Anoniem zei

en ondertussen staat SSOOOISYYY ook op de medium dagrotatie bij 3FM!

Anoniem zei

Met die medium dagrotatie ben je er nog lang niet. Nu moet ie nog een hit zien te krijgen. Waarom is zijn verhaal nu al klaar terwijl het leven van SSOOOISYYY voor zijn potentiele publiek nu pas echt begonnen is?

Ik zeg schrijf een GEM-Dagboek totdat die single klaar over en uit is! :-)

Anoniem zei

Hoi! Roosmarijn, dat is zeker zo! We zijn nog maar net begonnen. Het is helemaal te gek om op 3FM te horen. En afgelopen zaterdag zijn we negen plaatsen gestegen in de mega top 50. Maar werken nog hard door, en ik hoop dat mensen het nummer zullen omarmen, maar daarvoor moet ie idd veel gedraaid worden en hopen we heel erg dat ie zal doorstijgen naar high rotation. Wij en het publiek maken nu eigen filmpjes wanneer She said Oh Oh Oh, I said Yeah Yeah Yeah op 3FM langskomt. Ik zal asap een dagboek plaatsen. Ik heb trouwens vertelt over die She said Oh Oh Oh, I said Yeah Yeah Yeah.com stickers... Nou daar hebben we nu een hele video bij!
http://nl.youtube.com/watch?v=1dbDjSBTlj4&feature=channel

Voorwaarts! Grtz Maurits