21 december 2008

An app a day keeps the doctor away (2)

Erwin Blom is een veelgebruiker van mobiele apps op zijn iPhone (kijk maar. Blogpress vind je voor €3,99 hier). Hij heeft een flinke lijst gemaild die langskomt in deze serie. Eén van de populairste is Shazam: "Houd de iPhone voor een speaker en Shazam vertelt waar je naar luistert, inclusief links naar YouTube en iTunes". Briljant. Zo zie je dat mobiele applicaties op heel verrassende en leuke manier de link naar (verkoop en beleving) van muziek kunnen leggen!

Wilbert gebruikt een vergelijkbare app, Midomi. Hij vertelt: "Ik heb gemerkt dat ik meer succes heb met Midomi dan met Shazam. Dat kan aan de software liggen, maar ook aan de muziek waarvan ik graag wil weten wat het is. Het is tevens één van de apps (misschien wel dé app) waarmee je mensen die denken dat de iPhone een telefoon is overtuigt dat het toch echt een computer is (waar je mee kan bellen)."

Een vergelijkbare applicatie is er ook voor boeken, CD's, DVD's en games: SnapTell. Maak een foto van de cover met je iPhone, SnapTell vertelt je wat het is en linkt naar recensies, Google, YouTube, Wikipedia, IMDb, eBay e.a. Zowel Shazam, Midomi als SnapTell zijn gratis.

Geen opmerkingen: