24 december 2008

Only Seven Left doet het zo (slot)

Maar wat levert al die moeite en promotie van Only Seven Left nu uiteindelijk op? Genoeg, vindt Bram: "Het resultaat tot nu toe is al bevredigend te noemen: onze boeker Joost heeft zonder veel moeite in 1 week 6 optredens geregeld. Het blijkt een groot voordeel dat programmeurs nog weten over welke band hij het heeft: "Oh die met dat leuke pakketje!" De eerste recensie is binnen (helaas schrijven de meeste tijdschriften niet over singles), de CosmoGirl plaatst in hun februari-nummer een poster met onze hoofden erop en de redactie van De Wereld Draait Door belde om te vragen hoe het nu precies zat met onze tour door Egypte.

Dat is een verhaal apart, waarover ik al wat schreef voor Musicfrom.nl. Via-via kwamen we in contact met een eigenaar van vele kroegen, clubs en hotels in Egypte. Hij wilde graag een Westers bandje laten invliegen: leuk voor de Britse en Italiaanse toeristen. Omdat het in eerste instantie klonk als een nogal ongeloofwaardig verhaal (en vanwege enkele bezorgde moeders), hebben we gezorgd dat alles tot in de puntjes voorbereid werd, de ambassade ingelicht en contracten opgesteld. Maar de zorgen bleken voor niets: we hebben een week lang genoten van de zon en de gastvrijheid in Sharm el-Sheikh en daarnaast een aantal geslaagde optredens gedaan. We vonden het daarbij belangrijk dat we iedere dag onze Nederlandse fans op de hoogte hielden via de site, met veel foto's. En dat werd gewaardeerd: de bezoekcijfers stegen van 300 naar 800 per dag. Met een totaal van 14.000 in november. Of waren dat toch onze ouders die keken of we nog niet ontvoerd waren?

Egypte was vooral een leuk avontuur en nauwelijks een investering in onze Europese toekomst, hoewel veel samen spelen natuurlijk geen kwaad kan en het al aardig wat publiciteit heeft opgeleverd. In een opvallend verhaal blijkt iedereen geïnteresseerd en dat is dus wat we altijd proberen te doen: opvallen. Oh ja, en goeie liedjes schrijven, daar begint het natuurlijk mee."

Bram, ontzettend bedankt voor een heel puntig, helder verhaal met concrete tips. Reacties, maar ook mensen die zich geroepen voelen tips en ervaringen te delen zijn van harte welkom!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

mooi verhaal...dus Bram, doe mij ook eens zo een pakketje svp!

Anoniem zei

En mij ook svp. Als je er nog genoeg hebt. Hagelslag kan ik overigens ook nog goed gebruiken.

Unknown zei

AH is nog een half uurtje open, Matthijs.

Bram de Wijs zei

Thanks, ik heb jullie beiden gemaild voor adressen!