14 december 2008

Wilde ideeën & nieuwe muziek (6)

  • De GPNL-winnaars zijn bekend: M.O. & Brakko (in de categorie hiphop/R&B), Two Way Radio (pop/rock), Fabiana Dammers (singer/songwriter, ook voor al uw schilderwerk!) en Applescal (dance/producers). Gefeliciteerd allemaal!
  • Wie er gisterenavond niet bij waren: Dewolff. Die hebben hun spullen on-line dik voor mekaar: uitstekende MySpace, Hyves, Last.fm en 6 tracks op iTunes. En bovenal: een paar geweldige tracks, met een sound zo vet als mayonaise. Wolfmother is dood, lang leve Dewolff! Dat vond ook De Wereld Draait Door:  • The Walt doet een dubbel-Radiohead. Zoals gebruikelijk bij label Beep! Beep! Back up the Truck (ook op MySpace en 32 gratis downloads op Last.fm) werd hun CD niet alleen fysiek uitgebracht, maar ook gratis aangeboden op internet onder een Creative Commons Licentie. The Walt gaat echter nog een stap verder: alle 150 losse studiotracks van 5 nummers zijn in samenwerking met Mailmen Studio en CCMixter.org gratis verkrijgbaar. De band hoopt natuurlijk op een paar mooie bewerkingen. De 3 beste remixes worden opgenomen in de limited edition van Something We Did Not Have. De studiotracks zijn bij Beep Beep te verkrijgen en hier. Daar kunnen inzendingen ook geüpload worden. (via)
  • Interessant interview met Eliot Van Buskirk over digitale ontwikkelingen en de snel veranderende muziekindustrie. Van Buskirk bespreekt een flinke lijst (nieuwe en minder nieuwe) on-line applicaties & initiatieven en heeft het o.a. over RCRD LBL, Tunecore en CD Baby. Luisteren! (via)

Geen opmerkingen: