4 december 2008

Wilde ideeën & nieuwe muziek (5)

  • Tig keer interessanter dan de lijstjes van OOR, De Volkskrant, 3FM, de Top 2000, de Mega Top 100 en de rest van de Smaakpolitie: wat in 2008 wereldwijd het meest gedraaid & gescrobbeld is door Last.fm. Ver zaten we er niet naast met Perfect 20//08. En Last.fm heeft er bijna net zoveel werk van gemaakt! Alleen de A3-poster ontbreekt. 
  • Leuk, al die communities, maar het is bere-veel werk om dat allemaal bij te houden. Eigenlijk ondoenlijk. Ping.fm of Artist Data helpen: je voert je belangrijkste gegevens in en deze worden automatisch doorgeplaatst op een enorme hoeveelheid social communities. Dank Jorg resp. Niclas voor de tips. Die laatste heeft al contact gehad met Artist Data, die hem vertelden ook naar (het nog ontbrekende) Hyves te kijken. Niclas treedt de komende weken regelmatig op: 9 december bij SofaSessions en 5 januari bij Vita Mon-D (samen met Kensington). A.s. maandag speelt Florida Snow bij Vita Mon-D.

  • Bob Lefsetz legt het nog 1 keer uit (geïnspireerd door Seth Godin's Tribes): wat er nu en de komende jaren belangrijk is bij het marketen en promoten van je muziek. Hij laat zien hoe je je eigen boontjes dopt in de muziekindustrie van morgen. Erwin vat het samen, maar ik raad je dringend aan (ook) Lefsetz' complete verhaal te lezen!
  • Alex James is er ook duidelijk over: in de huidige muziekindustrie was meesterwerk Parklife nooit verschenen. En nu we het toch over Blur hebben: op Het Zesde Vlak haal je Perfect Blur (dank je, Roosmarijn). 
  • Fijnproever DJ St. Paul organiseert zijn allerlaatste Weekend van het Kippevel in EKKO. Met o.a. Johan, Jerry Goossens & The Group, Roosbeef en St. Pauls immer briljante popquiz op zondagmiddag. Niet te missen! Check ook de podcasts van zijn show op KX Radio.

1 opmerking:

Anoniem zei

Kleine update over het blur stukje:
http://www.nme.com/news/blur/41530

.. fans die geabboneerd zijn op de blur-nieuwsbrief (die eens in de 2 jaar verstuurd wordt) hebben een persoonlijke code ontvangen waarmee ze 2 dagen voordat de voorverkoop begint al een kaartje kunnen kopen!

Groet,
Robert (een afgehaakte hku-leerling ;-)

ps, erg genoten van het stukje over Kane!