3 maart 2010

Feestje (27) - met gratis kaarten!

Drie maanden na het winnen van de publieks- en juryprijs van de Grote Prijs van Nederland brengt The Cosmic Carnival haar debuut-EP uit. Aanstaande zaterdag is er een releaseparty in EKKO, met supports van Marien Dorleijn (Moss) en Novack (voorheen Vladimir). EHPO mag 4 gastenlijstplekken en EP's weggeven!

TCC EP-release show
Op The Cosmic Carnival EP - die vanaf 8 maart in de winkel ligt - staan 5 nummers, waaronder nieuwe single 'Stop It'. Die is te beluisteren en gratis te downloaden via onderstaande Bandcamp-player:De EP is door de band zelf in de oefenruimte opgenomen en gemixt en gemasterd door Martijn Groeneveld. Het al eerder uitgebrachte Is It Wrong (videoclip hier) is er op te vinden, net als het funky 'Funny Man' waarop Anne Soldaat een gitaarsolo en de backing vocals voor zijn rekening neemt.

De Rotterdammers hebben bewust gekozen voor Utrecht om de EP-release te vieren, zegt zanger Nick Schuit: "Het afgelopen jaar hebben we er veel gespeeld: Festival In Vervoering, Onder Invloed in UROCK, Gras van de Buren, Club 3VOOR12/Utrecht in dB's en in EKKO als support for The Bony King Of Nowhere. Daarnaast komt gitarist Frank uit Leiden, drummer Robin uit Amsterdam en woont onze manager in Utrecht. Het is dus mooi centraal en EKKO is natuurlijk een geweldige zaal. Geloof me, Rotterdam komt later nog uitgebreid aan bod!"

Naast wereldwijde digitale distributie heeft de band ook een fraaie widget geregeld: "Paul Tasker van de Schotse band Doghouse Roses wees ons op de service van Tunecore, waarmee het makkelijk en snel te regelen is. De EP is dus ook te koop in de iTunes store van Mexicanen, Canadezen en Japanners, om maar wat te noemen." Ziet er goed uit, mannen:De voorjaarstour begint langzamerhand vorm te krijgen met optredens in Utrecht, Amsterdam (11 maart Bitterzoet), Nijmegen en - opmerkelijk genoeg - Casablanca, Marokko. Daar speelt de band op het Tremplin Festival.

Wil jij a.s. zaterdag naar de EP release show van The Cosmic Carnival in EKKO? En nog een EP winnen ook? Mail matthijs@thecosmiccarnival.com met je naam en telefoonnummer. De 2 snelste reacties worden beloond met 2 gastenlijstplekken en EP's.

Tot zaterdag!

2 opmerkingen:

Ramon zei

Naast The Cosmic Carnival treden ook de andere drie Grote Prijs-winnaars op in Casablanca: Dret & Krulle, Eefje en Pitto. Vorig jaar was Nobody Beats the Drum afgevaardigd en die zetten de hal met duizenden mensen op zijn kop.

m zei

En de winnaars zijn...

Roel Jorna & Ufuk Esmer

Tot morgen