4 maart 2010

De bruiloft van je nicht

Regelmatig roep ik hier dat je 3FM niet moet bellen als je niet eerst de bruiloft van je nicht platspeelt. Jengel niet om de playlist van Radio 2 als Bingo FM 'nee' verkoopt. Word eerst de allerbeste band van de lokale repetitieruimte alvorens je schreeuwt om airplay op 538, bedelt om recensies in De Volkskrant of je marketingplan baseert op die ene minuut in De Wereld Draait Door. Kansloos, en je schiet er niets mee op. Zonder goed verhaal, vlieguren en een lokale of regionale basis rent geen kijker van Matthijs naar de winkel als jij je coupletje en refreintje hebt gezongen.

Geloof je me niet? Slimme politici doen niet anders en halen met geduld, een bewust kalme opbouw en focus op gegarandeerd lokaal succes uiteindelijk de koppen van alle grote landelijke kranten. Maximale aandacht door winst in slechts 2 van 431 gemeenten (da's minder dan 0,5%!), als opmaat naar een nationale overwinning.

Profiteer met je muziek van de les die Geert je leert. Zo levert die trieste overwinning van gisteren mischien toch iets positiefs op.

2 opmerkingen:

Misha zei

Wie weet heeft Geert z'n strategie wel met behulp van EHPO bepaald :O

3daysON zei

de opkomst in den haag en almere was bovendien substantieel hoger dan 4 jaar geleden ;-)