26 maart 2010

Wilde ideeën & nieuwe muziek (57)

  • Naast alle tips & trucs verzanden deze wekelijkse kliekjes regelmatig in een opsomming stommiteiten van de muziekindustrie. Niet leuk, maar soms nodig. Dat niet iedereen bij de traditionele muziekmaatschappijen op z'n achterhoofd is gevallen bewijst Norbert Plantinga op 3VOOR12. Verstandig, genuanceerd verhaal (en niet omdat ik er in genoemd word), uitstekend opgetekend door Atze. Lezen dus.
  • Vorige week vertelde Marinus in twee afleveringen hoe hij zijn solo-album Sorry, kid. én kaarten voor zijn huiskamerconcerten 'uit z'n achterbak' verkoopt. Via EHPO krijg je €1 korting op het album (vandaag de laatste dag, profiteer nu!), maar sommige mensen gunnen Marinus z'n winst:
  • Ondertussen gaan de geheimzinnige onderhandelingen over de ACTA, een verstrekkend verdrag over bestrijding van vervalsing en piraterij via internet, gewoon door. Het document waarover gesproken wordt schijnt uitgelekt te zijn: hierrr.
  • Dagblad De Pers over onophoudelijk en hard praten tijdens concerten. Dat moet kappen inderdaad (via Daan)!
  • In de nieuwe Word staat een uitgebreid artikel over de teloorgang van opnamestudio's, ook op internet te lezen.
  • Daar is-t-ie dan, de nieuwe C-Mon & Kypski-clip:


3 opmerkingen:

boekeman zei

Fijne opsomming weer zeg!
En wat klinkt C-Mon & Kypski toch altijd weer lekker.

Niek zei

Het feit dat OK GO waarschijnlijk voor geen meter verkoopt heeft misschien te maken met het feit dat die jongens Item 1 van deze lijst niet gelezen hebben, het gaat om de muziek. Bij OK GO maken ze dezelfde fout als Sony Bravia (ze hadden de beroemde stuiterbal reclame waarvan ook bijna niemand wist waarvoor die eigenlijk was). Leuke clip, maar de muziek?

Dat stuk over dat praten ergerde ik mij afgelopen donderdag ook weer zo aan, Kane in 013 (als je dan toch gratis kunt is dat geen probleem), waarbij het gemiddelde publiek zeker 35jaar was. Bij "normale" concerten zijn de gillende meisjes eerder leuk dan vervelend.

Verder leuke lijst... ik heb mijn avond weer weten te vullen.

Rory zei

Handig!