4 maart 2010

Forsophie doet het zo - de resultaten

Anderhalve week geleden liet Forsophie zien hoe ze hun debuut-EP presenteren en promoten. Wat waren de resultaten? Gitarist Joris vertelt:

"De releaseshow in de ACU was te gek. Met 150 man waren er meer mensen dan wettelijk toegestaan in het gebouw en de sfeer was perfect. Mede verantwoordelijk voor dit succes zijn This Leo Sunrise, Bart van der Lee en Artificial Audio. Ook de show afgelopen donderdag in onze tweede thuishaven in Amersfoort was druk bezocht. Over de opkomst bij optredens hebben we dus niet te klagen.

Dan de bezoeken aan onze website:

Zoals je ziet schommelt het unieke bezoekersaantal tussen de 3 en 43. De pieken waren meestal op dagen dat we een directe link Tweetten.

Door met de plays van onze tracks via Bandcamp:

In Bandcamp zijn onze nummers in totaal 322 keer afgespeeld. Met MySpace (238) en Hyves (62) erbij zijn dat 622 plays. Een mooi aantal voor 2 weken.

Tot slot de voor ons meest waardevolle statistieken, de album downloads:

56 keer. Wat ons is opgevallen, omdat we e-mailadressen verzamelen van downloaders, is dat bijna 20 downloads uit Japan afkomstig zijn. Via de Buzz-functie in Bandcamp ontdekten we dat de helft van die Japanse downloaders via een forum kwam. Helaas is het ons nog niet gelukt zelf een account aan te maken, door ons gebrek aan kennis van de Japanse taal (wie helpt? Google Translate?). Alle Japanners hebben we gemaild, en gevraagd of ze misschien een leuk(e) label, boeker of band weten die ons zou kunnen helpen met de promotie daar en eventueel een tour. Je weet maar nooit...

De korte film is inmiddels 303 keer bekeken. Wel aardig, maar dat aantal mag flink omhoog.
Aan jullie de eer. Met 47 verkochte CD's een aantal leuke acties en interviews (met o.a. 3VOOR12/Utrecht en Amersfoort NU) en leuke shows in het vooruitzicht, zijn we absoluut tevreden met de bereikte resultaten. Daarnaast zijn we druk connecties aan het leggen in Duitsland en België voor enkele buitenlandse tripjes later dit jaar. Wij hebben er zin in!"

Mooi om jullie enthousiasme en resultaten te zien, Joris. Tot zaterdag in Amsterdam?

Geen opmerkingen: