15 maart 2010

The Gasoline Brothers doen het zo (12) - The Giro!

Vorig jaar kregen The Gasoline Brothers door een spontane weddenschap met profwielrenner Koos Moerenhout een flinke berg publiciteit. De single There It Goes (for Koos) van de Utrechtse indieband werd een bescheiden culthitje in kringen van wielrenners en wielerfans en zorgde ervoor dat de band ten tijde van de start van de Ronde van Spanje, die in 2009 in Assen plaatsvond, een klein hype-je was. Je las er alles over op EHPO.Dat ontging ook de gemeente Utrecht niet. De Giro d’Italia start op 8 mei a.s. in Amsterdam en finisht een dag later in Utrecht. De gemeente doet er alles aan om haar status als finishplaats om te zetten in promotie voor de stad. Best logisch dus dat de gemeente aanklopte bij The Gasoline Brothers met de vraag of de band het officiële ‘Giro in Utrecht’-lied wilde maken. "Het nummer is geschreven vanuit het perspectief van een klein kind dat verwondert ziet dat de Giro naar zijn stad komt", zegt drummer Leon Geuyen op 3VOOR12. De single wordt deze week opgenomen en komt 16 april officieel uit.

Rondom de singlerelease en de Giro-etappe organiseert Utrecht veel speciale activiteiten in de stad, uiteraard allemaal met een Italiaans tintje (lekker!). The Gasoline Brothers treden in die periode ook veelvuldig op in hun thuisstad; een uitstekende kans dus om de band 'ns live te zien!

Overigens: als je The Brothers een beetje kent, begrijp je dat de band het niet alleen bij een singletje laat. De nepbroertjes hebben vergevorderde plannen om "iets cools en lekker interactiefs" te doen met het liedje. Ook daar hint Leon naar op 3VOOR12. Wat dat precies is, willen ze nog niet vertellen. Maar je leest het zeker op EHPO!

1 opmerking:

Leon zei

Even voor de goede orde: die data voor liveshows moeten nog bevestigd worden. Als ze bevestigd zijn, komen ze op www.gasolinebrothers.nl - hou die site even aan als officiele bron voor optredens :)